Zlatibor se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, na nadmorskoj visini od 700 do 1.500 m. Najviši planinski vrhovi su: Tornik (1.496 m) i Čigota (1.422 m). Zahvaljujući specifičnoj klimi i vazdušnim strujanjima – kontinentalnim i mediteranskim, koji se mogu naći samo ovde, nezagađenom vazduhu, zdravoj i čistoj vodi, velikom broju sunčanih dana u godini, prelepim skijaškim terenima, Zlatibor se razvio u čuveni letnji i zimski turistički centar, sa najdužom turističkom tradicijom među planinama u Srbiji.

Udaljen je 230 km od Beograda, a 300 km od Novog Sada, baš koliko i do Jadranskog mora. I Zimi, i neodoljiv leti… Takav je Zlatibor. Veliki broj sunčanih dana u toku godine (više od 200), a “ruža vetrova” se rascvetava, upravo nad Zlatiborom. Čaroban. To je jedinstven lokalitet, nad kojim se susreću kontinentalna i mediteranska klima. Ovde je mikro klima izuzetna – ima stogodišnju tradiciju a ime je dobio po zlatnim borovima koji su kao prirodna retkost pod zaštitom. Bujni pašnjaci, čine samo deo idiličnog, tipično zlatiborskog pejsaža. Zlatibor je takodje poznati turistički centar na prosečnoj nadmorskoj visini od 1000 m. Izuzetna lepota, prijatna lekovita klima, prostrani proplanci. Zlatibor je, po mnogima, najlepša planina Srbije.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → ZLATIBOR SRBIJAPONUDA ZLATIBOR 1