Schladming (Šladming) centar Dachstein-Tauern regije u severozapadnoj Štajerskoj i poslednjih godina je postao jedan od najvećih i najmodernijih skijališta u Austriji. Centralno skijalište Šladminga je na planini Planai (1.894 m) koja je međusobno povezana sa planinama: Hauser Kaibling (2.015 m), Hochwurzen (1.850 m) i Reiteralm (1.860 m) ili takozvana “velika četvorka”, dok se cela regija Šladming-Dahštajn sastoji od devet skijališta.

Tradicionalni je domaćin trke za FIS svetski kup, od kojih je najznačajnije prvenstvo u noćnom slalomu. Šladming predstavlja idealnu destinaciju za odmor, sport i zabavu. U popodnevnim i večernjim satima preporučujemo da se prošetate kroz slikoviti centar mesta i priuštite sebi nešto iz bogate dodatne ponude. Mesto obiluje restoranima, barovima, noćnim klubovima i prodavnicama. Ski regija Schladming – Dachstein Tauern – 195 km skijaških staza, 85 ski lifta, cross-country staza, snow park, noćno skijanje, staza za sankanje duga 7 km, a posebnu atrakciju čini raj za snoubordere “Dachstein superpark” koji se nalazi na glečeru Dachstein na 2.700 mnv. Schladming je deo velikog područja SKI AMADE-a koje se sastoji od 5 ski područja( Salzburger Sportwelt, Schladming – Dachstein, Gastein, Hochkőnig, Grossarltal).


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → ŠLADMING AUSTRIJAPONUDA: ŠLADMING 1