Pamporovo je popularno skijalište u Oblasti Smoljan u južnoj Bugarskoj, jedno od najpoznatijih u jugoistočnoj Europi, a turisti ga pre svega posećuju tokom zime zbog skijanja i snowboardinga. Kompleks Pamporovo obuhvata niz hotela i barova. Takođe je jedno od najjužnijih skijališta u Europi. Skijalište se nalazi u južnim Rodopima na nadmorskoj visini od 1.620 metara. Najviši vrh u tom području je Snežanka na 1.928 m, nalazi se nekoliko stotina metara iznad Pamporova.

Turistička sezona počinje u decembru i traje do kraja aprila, prosečna temperatura vazduha je oko 3°C. Ski centar Pamporovo ima nešto manje od 70 km uredjenih ski staza, od toga je preko 35 km ski staza za alpsko i oko 30 km staza za nordijsko skijanje. Najduža ski staza duga je 3.800 m. Ski centar je jednako pogodan i interesantan za početnike kao i za najiskusnije skijaše. Raspolaže sa: 2 zelene, 5 plavih, 4 crvene i 3 crne staze koje zadovoljavaju prohteve skijaša svih nivoa. Tu su i posebno opremljene staze za snowboard kao i „Fun Park Pamporovo“ za one najekstremnije. Sistem žičara raspolaže sa 18 liftova (1 šestosed, 3 četvoroseda, 1 trosed, 1 dvodsed, 1 jednosed i 6 sidara, od kojih su dva namenjena deci i 3 bebi ski lifta). Ski staze su opremljene najmodernijim sistemom za veštačko osnežavanje koji se sastoji od 14 topova tako da Pamporovo garantuje snežni pokrivač tokom cele zimske sezone.

Skipasom je pored skijališta Pamporovo obuhvaćeno i skijalište Meči Čal, čime su spojeni u jedan ski sistem. Skijališta su medjusobno povezana skibusom. Skijalište Meči Čal je posebno interesantno iskisnijim skijašima sa svojom crvenom stazom dugom 2.930 m.

Zime imaju tendenciju da budu blage, ali ima oko 150 dana snega svake godine. Ova kombinacija omogućava duge skijaške sezone. Pamporovo je poznato po velikom broju sunčanih dana tokom zime, a prosečna temperatura je -3 °C.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → PAMPOROVO BUGARSKAPONUDA PAMPOROVO 1


PONUDA PAMPOROVO 2


PONUDA PAMPOROVO 3