Bolzano 1Italijanska regija Trentino Alto Adiđe zajedno sa austrijskim Tirolom jedna je od najbogatijih zona čitave Evrope i jedinstveni spoj netaknute prirode i vanserijskih arhitektonskih dostignuća. Kulturološki miks izvanredno se doživljava u Bolcanu, gradu sa zvanično najboljim kvalitetom života u Italiji ali i grada prebogate tradicije i kulture. Prestonica Trento je grad iz bajke smešten u dolini reke Adiđe. Slikovit srednjevekovni i renesansni deo grada uz alpske vrhove i poseban šarm ostavlja utisakda grad naprosto živi u skladu sa prirodom. A Insbruk kao inspiracija istraživača, ljubitelja prirode,ali i književnika, evropske aristokratije i najslavnijih ličnosti Habzburške dinastije, prošaran baroknim i gotskim kreacijama, koloričnim ulicama i rekom In, osvojiće vas u svakom pogledu. Relaksacija uz predivno okruženje Leviko Terme uz istoimeno jezero izuzetna je baza za istinsko istraživanje lepota severne Italije. A svojevrsni biser jezera Garda – Riva del Garda naprosto vas mami svojom lepotom i aristokratskim duhom…

 pdfPreuzmite program putovanja

 

TERMIN PUTOVANJA: pozvati!

PROGRAM PUTOVANJA: BOLCANO – TRENTO – LEVIKO TERME – INSBRUK – RIVA DEL GARDA

5 dana autobusom

 

1. dan         BEOGRAD/NOVI SAD

Polazak sa parkinga ispred Sava Centra u 20.00h, a iz Novog Sada sa parkinga ispred Hotela Sajam u 21.30h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

 2. dan       BOLCANO – TRENTO – LEVIKO TERME

Jutarnji ulazak u italijansku regiju Friuli Venecija Đulija i nastavak puta kraj Trsta i Venecije uz neizbežne storije o jedinstvenosti Italije. Dolazak u elegantni Bolcano, grad sa 105.000 stanovnika gde mešavina tradicija Austrije i Italije prerasta u velelepni mozaik. Za čas ćete se naći u sred čuvenog Valter Placa, trga koji odiše vrhunskom arhitekturom i cvetnim aranžmanima. Oduševiće vas dominantna gotska Katedrala iz XII veka a potom se laganim hodom uputite do neobarokne Palaco Merkantile. Postavka Gradskog Muzeja pravi je biser kulture i tradicije Bolcana, a verski duh grada svakako će dočarati Franjevačka kao i Dominikanska crkva iz XII veka. Za kraj se opustite kraj reke Talfer sa pogledom ka Spomeniku Pobede iz vremena Benita Musolinija ili divnom Kastel Mareću iz XVI veka. Prefinjenost i kultura Bolcana osete se na svakom koraku pa iskoristite svaki trenutak slobodnog vremena za dodatna uživanja. Nastavak puta do očaravajućeg Trenta, prestonice prebogate regije Trentino Alto Adiđe. Po dolasku sledi neponovljivi Pjaca del Duomo – katedralni trg Trenta: Monumentalna Katedrala San Virđiljio iz XIII veka, romantična Neptunova Fontana kraj starog Gradskog Tornja i Palate Pretorio kao i unikatne freske na fasadi Kaze Rela. Ali i aristokratske palate dele Albere, Đeremia i Salvadori imaju svoju priču. Posvetite svoje vreme i šetnji kraj alpske reke Adiđe i čuvenog Kastela del Buonkonsiljio, istinske riznice Trenta, koji vas svojom formom vraća u vremena Biskupije Trenta od XIII pa do početka XIX veka. Kada se na svu divotu grada i dolinu reke Adiđe dodaju i vrhovi Dolomita i netaknuta priroda okoline jasno je da se u Trentu može božanski osećati. Nastavak putovanja do čuvene Leviko Terme, mesta kraj jezera Leviko u kombinaciji elegantnih ulica i izuzetnosti prirode. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 3. dan       LEVIKOTERME – INSBRUK – LEVIKO TERME

Doručak. Izaberite slobodan dan u Leviko Terme ili pak nezaboravni fakultativni izlet do fascinantnog Insbruka. Ušuškan u dolini reke In i okružen alpskim vrhovima sa preko 2000m nadmorske visine može se bez sumnje smatrati pravom prestonicom Alpa. Habzburška dinastija i Maksimilijan I od XV veka učinili su da Insbruk postane prestonica a čiji stari centar i danas sija punim sjajem. Najpre se elegantnim avenijama prošetajte do Trijumfalne Kapije iz XVIII veka a potom čuvenom ulicom Marije Terezije pravo do starog jezgra grada. Autentičnost ulica je neponovljiva. Oduševiće vas stara osmatračnica Štadturm kao i simbl grada a nekadašnja carska loža – Goldenen Dal. Sledi moćna carska palata Hofburg kao jedinstveni manifest carskog glamura a potom i barokna Katedrala Svetog Jakova iz XVIII veka. Nezaobilazna je i gradska kuća kao i relaksaciona šetnja predivnim carskim parkom – Hofgarten. Za kraj doživljaja istorijskog centra očekuju vas Landes Teater, stari Univerzitet kao i romantični Folksgarten sa jezuitskom crkvom iz XVII veka. Popodnevne sate iskoristite uživajući u slobodnom vremenu ili odlasku do čuvene ski skakaonice. Povratak u Leviko Terme u večernjim satima. Noćenje.

4. dan       LEVIKO TERME – RIVA DEL GARDA

Doručak. Opustite se u toku vožnje gotovo nestvarnim predelima Dolomita sve do romantičnog gradića Riva del Garda. Uživanje u bajkovitom mestu podno Alpa, tik uz mondensko jezero Garda pravi je završni deo alpske odiseje. Trgovi Erbe, Garibaldi i Katena pravi su biseri ovoga mesta. Uske uličice sa autentičnim kafeima i restoranima, stari Toranj Aponale i crkva Santa Maria Asunta, uz arhitektonski vredne fasade i šetalište kraj jezera izuzetan su estetski doživljaj. Nakon slobodnog vremena sledi nastavak puta preko Italije, Slovenije i Hrvatske sausputnim pauzama po potrebi grupe i poseta jednom od tržnih centara u venetskoj regiji. Noćna vožnja.

5. dan       BEOGRAD/NOVI SAD

Dolazak u Beograd/Novi Sad u jutarnjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA IZNOSI: 169 € po osobi

 

CENA PUTOVANJA UKLJUČUJE :

• prevoz modernim autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

• 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu Florida 3* u 1/2 i 1/3 sobama u poznatoj banji Leviko Terme (22km od Trenta)

• stručnog vodiča tokom putovanja i razgledanja

• troškove organizacije i pripreme putovanja

CENA PUTOVANJA NE UKLJUČUJE:

• putničko međunarodno zdravstveno osiguranje (cca 1eur po danu) – može se uplatiti i u turističkoj agenciji

• doplatu za jednokrevetnu sobu ( 20 eur)

• fakultativne izlete (Insbruk – 30 eur)

• lične troškove

ZA REALIZACIJU PROGRAMA POTREBNO JE MINIMUM 40 PLATIVIH PUTNIKA

OPIS HOTELA: Hotel Florida nalazi se na svega 100m od obale glacijalnog jezera Leviko okružen tipičnom alpskom vegetacijom. Idelan je za potrebe istinskog odmora uz divnu prirodu u okruženju. Hotel je lociran na 750m od centra čuvene banje Leviko Terme, a na oko 22km jugistočno od Trenta. Hotel poseduje 62 sobe, restoran, bar, otvoreni bazen kao i teniski teren. Sobe su moderno uređene, poseduju TV i balkon koji omogućava dodatno uživanje u čistom alpskom vazduhu. Hotelski restoran je na raspolaganju i u večernjim satima sa tipičnim tradicionalnim specijalitetima regije Tretino Alto Adiđe. Hotel svoj dugogodišnji kvalitet dokazuje i ocenama putnika koji su na prestižnom sajtu booking.com ocenili ovaj smeštajni objekat izuzetno viskom ocenom 8.3. Dodatne informacije dostupne su na zvaničnom sajtu hotela: www.floridahotel.it

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Za sve informacije obratiti se turističkoj agenciji “ELITE TRAVEL”,

Novi Sad na telefone 021/6621-210, 6611-250 i 6614-032.

www.elitetravel.co.rs