Zimovanje u Bugarskoj privlači iz godine u godinu sve veći broj evropskih turista. Razlog tome su odlični klimatski uslovi, izuzetno duga sezona koja u nekim mestima traje sve do maja, kao i ubrzani razvoj skijaških centara. U odnosu na skijaške centre zapadne Evrope, Bugarska nudi najpovoljniji odnos između cene i kvaliteta, po mišljenju mnogih. Takođe, ova zemlja nudi pregršt raznovrsnih sadržaja i aktivnosti na snegu. Osim staza namenjenih ljubiteljima klasičnog skijanja, Bugarska ima i staze za nordijsko skijanje, kao i snoubording. Postoje i staze za noćno skijanje, mogućnosti za biatlon i ski skokove, a tu su i vožnja motornim sankama, jahanje konja na snegu, i večernja šetnja pod bakljama. Oni koji požele da zimovanje provedu u Bugarskoj, mogu da biraju između tri glavna skijaška centra: Bansko, Borovec i Pamporovo.


Kada je u pitanju skijanje Slovenija predstavlja jednu od omiljenih zimskih destinacija budući da ima ukupno 49 ski centara karakterističnih po svojoj prijatnoj i domaćinskoj atmosferi. Skijališta u Slovenije karakteriše njihova ušuškana atmosfera, zatim mnogobrojne aktivnosti i sadržaji za decu, kao i kvalitetne škole skijanja čine zimovanje u Sloveniji idealnim odmorom za porodice sa decom. Većina ovih centara podignuta je u blizini slovenačkih gradova, koji takođe nude turistima izvanredne mogućnosti za upoznavanje autentičnog duha ove zemlje.


Srbija – Provedite odmor na našim planinama. Posetite naše najposećenije turističke centre i tokom zime i tokom leta!

Zlatibor – poznato letovalište i vazdušna banja ili planina Zlatnog bora je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji. Zahvaljujući kontinentalnoj i mediteranskoj klimi i vazdušnim strujama, koji se mogu naći samo ovde, harmoničan odnos između šumskih područja jela, borova i smrča i prostranih livada naseljenih prelepim biljkama, rekama i potocima, nezagađenim vazduhom, zdravom i čistom vodom , veliki broj godišnjih sunčanih dana, Zlatibor je postao poznata letnja i zimska turistička tačka sa dugom turističkom tradicijom…

Kopaonik je najveće skijalište u Srbiji sa izuzetno pripremljenim stazama, što nudi neograničenu radost svim kategorijama skijaša, od početnika do visoko kvalifikovanih. Skijalište Kopaonik se sastoji od oko 55 km staza za alpsko skijanje i 12 km staza za cross-countri (nordijsko) skijanje. Za one koji uživaju u skijanju noću, tu je osvetljena staza “Malo Jezero” u samom centru odmarališta. Kopaonik je podjednako posećen i tokom letnjeg perioda. Posetioci mogu uživati u alpinizmu, biciklizmu, šetnji, piknicima, wellness i spa uslugama…

Slikovita lepota na samo 330 kilometara od Beograda čini Staru planinu najlepšim delom istočne Srbije. Proglašena je za prirodno blago od velikog značaja. Ova planina je poznata po blagoj klimi, čistom vazduhu, izvorima vruće mineralne vode. Stara planina je takođe poželjna destinacija tokom letnjeg perioda. Ova planina nudi neke od najlepših zelenih pogleda. Godine 1997. Stara Planina proglašena je Parkom prirode zbog svojih izvanrednih lepota. Ne propustite priliku za uživanje u rekreativnom odmoru ili za odlazak na piknik, planinarenje.


Bosna i Hercegovina je zemlja u obliku srca koja leži u srcu jugoistočne Evrope, gde se susreću istočna i zapadna civilizacija i obogaćuju jedna drugu kroz dugu i fascinantnu historiju. Zapanjujuće lepa zemlja sa nepreglednim nizom prirodnih pejzaža, kultura i tradicija. I po onome starom klišeu “ljudi čine mesto”- Bosna i Hercegovina može biti ponosna na svoju gostoljubivost, te postupanje prema gostu kao da je član porodice. A znamo da se porodica nosi u srcu. Postoji mnogo fascinantnih destinacija u celoj Bosni i Hercegovini odličnih za sve vrste turista. Ovde se dobije ono najbolje od svega. Najinteresantnija i najatraktivnija mesta u Bosni i Hercegovini predstavljaju čudesan spoj kulturnog i prirodnog nasleđa. Skoro je nemoguće razdvojiti ih, jer su kultura i tradicija ove zemlje procvetale upravo iz predivne i netaknute prirode.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → ZIMOVANJE 2021/2022