MANASTIR MESIĆ → VRŠAC → APOTEKA NA STEPENICAMA → GRADSKI MUZEJ → VRŠAČKA KULA → VINARIJA VINIK

TERMIN PUTOVANJA:USKORO

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
021/66-11-250
069/55-21-210
office@elitetravel.co.rs

Putovanje ne bira vreme i svaki trenutak pravi je trenutak za nova putovanja i iskustva. Mi Vam predlažemo da sa nama krenete na neko od mnogih nezaboravnih putovanja koja smo spremili za Vas.

Na ovom putovanju upoznajemo Srbiju, Vojvodinu i istok Banata. Posetićemo manastir Mesić koji je jedan od najznačajnijih manastira u jugoistočnom Banatu. Šetaćemo centrom Vršca, razgledati arhitekturu ovog grada i posetiti Apoteku na “stepenicama i Gradski muzej. Prepustićemo se vinskom hedonizmu u vinariji Vinik uz priče i stihove o vinu. Uživaćemo u pogledu koji “puca” na ravnicu Banata sa Vršačkog zamka.

Putovanja su kreirana iz našeg ugla, sa više od 20 godina iskustva u organizaciji putovanja koja podrazumevaju kvalitet, iskusne vodiče, vozače, lagani ritam i uživanje u samom doživaljaju puta. 

NE PUTUJEMO RADI PUTOVANJA, PUTUJEMO RADI UŽIVANJA!


PROGRAM PUTOVANJA:
NOVI SAD → MANASTIR MESIĆ → VRŠAC → VINARIJA VINIK → VRŠAČKA KULA → NOVI SAD

→ Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 07:00 sati. Putuje se magistralom preko Zrenjanina i Vršca do manastira Mesić. Jedan je od najznačajnijih manastira u jugoistočnom Banatu, nastao najverovatnije u 15. veku, mada ga po lokalnoj legendi osniva 1225. godine Arsenije Bogdanović Hilandarac koga je lično Sv. Sava postavio za igumana manastira. U crkvi posvećenoj Sv. Jovanu Krstitelju, nalaze se ostaci fresaka iz 1743. godine. U manastiru se, na Bogorodičinom tronu, nalazi ikona poznata kao ”Dostojno Jest” kojoj se pridaje čudotvorna moć. Potiče sa Svete gore Atonske a u manastir je doneta 1803. godine. Obilazak manastira.

→ Nakon obilaska manastira sledeća stanica nam je Vršac. Jedan od najlepših banatskih gradova. Nalazi se u jugoistočnom delu Vojvodine, uz ivicu Panonske nizije, u podnožju i na obroncima Vršačkih planina sa kojih se spušta svež planinski vazduh. Obilazak centra grada: Vladičanski dvor – građen od 1757.-1760. godine, Saborni hram, Gradska kuća, Katedrala, Sterijina kuća… Poseta Apoteci na „stepenicama“, najstarijoj apoteci na Balkanu u kojoj je 1784. godine otvorena prva vršačka apoteka “Kod spasitelja” i gde su izloženi predmeti iz oblasti istorije zdravstva. Poseta Gradskog muzeja – Konkordija koji broji preko 250.000 eksponata u nekoliko stručnih odeljenja.

→ Putovanje nastavljamo odlaskom do vinarije Vinik. Porodična mala vinarija, koja se nalazi u Vršcu, jednom od najpoznatijih vinogradarskih krajeva u Srbiji i jedini registrovani vinski proizvodni podrum u gradu Vršcu od 980 koliko ih je bilo pre 100 godina. Degustacija vina uz priče i stihove o vinu. Vitez vina najveselijoj osobi dodeljuje diplomu « Boema ». Ručak u vinariji, a celoukupni doživljaj posete vinariji zaokužiće tamburaški orkestar.

→ Poslednja stanica na našem putovanju je odlazak na Vršački breg u obilazak Vršačkog zamka (Vršačka kula). Vršačka kula, simbol ne samo grada već i cele okoline, sazidana je 1439. godine i veruje se da ju je podigao Đurađ Smederevac posle pada Smedereva sa ciljem da zaštiti svoje posede na prostoru današnje Vojvodine. Od celog utvrđenja najočuvanija je Donžon kula, visine 20m, koja je danas u potpunosti restaurirana. Slobodno vreme za fotografisanje i uživanje u prelepom pogledu na grad i na Banat do polaska. Dolazak u Novi Sad na mesto polaska u večernjim satima.


Program putovanja (PDF): VRŠAC & VINO (USKORO)1 DAN – IZLET AUTOBUSOM

TERMIN PUTOVANJAOSNOVNA CENA RANŽMANAALL INCLUSIVE CENA ARANŽMANA
USKOROUSKOROUSKORO*

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • Licencirani turistički vodič / pratilac tokom putovanja i
 • Troškovi organizacije putovanja.

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO (PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI):

 • Ulaznica za Apoteku na stepenicama, Gradski muzej i Vršački zamak: 160 dinara
 • Ulaznica za degustaciju vina sa ručkom i tamburašima.

*U ALL INCLUSIVE CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • licencirani turistički vodič / pratilac tokom putovanja,
 • troškovi organizacije putovanja,
 • ulaznice po programu putovanja (Apoteka na „stepenicama“, Gradski muzej Konkordija, Vršački zamak) i
 • poseta vinarije Vinik uz degustaciju, ručak i tamburaše.

NAPOMENE:

 • Plaćanje 50% od cene aranžmana prilikom prijavljivanja, preostali iznos aranžmana plaća se najkasnije 10 dana pre putovanja.
 • Prema Zakonu o turizmu, čl. 79, Garancija putovanja se ne odnosi na jednodnevne izlete tj. putovanja kraća od 24 sata.
 • Cena aranžmana ne obuhvata individualne troškove – nepomenute usluge.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Oganizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.


Mole se putnici da se pre zaključivanja Ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja i napomenama, kao i posebnim napomenama i Opštim uslovima putovanja turističke agencije Elite Travel koje mogu pročitati na sajtu Agencije (www.elitetravel.co.rs). Posebne napomene i Opšti uslovi putovanja su sastavni deo Programa putovanja.


Posebne napomene (PDF): POSEBNE NAPOMENE

Opšti uslovi putovanja (PDF): OPŠTI USLOVI PUTOVANJA


Važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “ELITE TRAVEL”, Novi Sad.


Cenovnik br. 1 za program: „Vršac & Vino“ od 20.08.2020. godine

Šifra programa: SRB – VRŠ 01