SMEDEREVO VILA ZLATNI BREG → SMEDEREVSKA TVRĐAVA → ERGELA LJUBIČEVO → POŽAREVAC → ARHEOLOŠKO NALAZIŠTE VIMINACIJUM

TERMIN PUTOVANJA:USKORO

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
021/66-11-250
069/55-21-210
office@elitetravel.co.rs

Putovanje ne bira vreme i svaki trenutak pravi je trenutak za nova putovanja i iskustva. Mi Vam predlažemo da sa nama krenete na neko od mnogih nezaboravnih putovanja koja smo spremili za Vas.

Na ovom putovanju upoznajemo Srbiju. Posetićemo Vilu Zlatni Breg, poznatu kao letnjikovac porodice Obrenović i Smederevsku tvrđavu, srednjovekovno utvrđenje koje je sagradio Đurađ Branković. Obićićemo jednu od najstarijih ergela u Srbiji, ergelu Ljubičevo. Šetaćemo kroz Požarevac koji je nekada bio druga prestonica knjaza Miloša. Uživaćemo u obilasku arheološkog nalazišta Viminacijum.

Putovanja su kreirana iz našeg ugla, sa više od 20 godina iskustva u organizaciji putovanja koja podrazumevaju kvalitet, iskusne vodiče, vozače, lagani ritam i uživanje u samom doživaljaju puta. 

NE PUTUJEMO RADI PUTOVANJA, PUTUJEMO RADI UŽIVANJA!


PROGRAM PUTOVANJA:
NOVI SAD → SMEDEREVO → ERGELA LJUBIČEVO → POŽAREVAC → VIMINACIJUM

→ Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 07:00 sati. Putuje se autoputem preko Beograda i magistralom do Smedereva. Po dolasku poseta vile “Zlatni Breg” poznatijoj kao letnjikovac porodice Obrenović. Imanje je kupio osnivač dinastije Miloš Obrenović, a dvorski život ovde je ustanovljen za vreme kralja Milana i kraljice Natalije. U letnjikovcu je kraljevski par priređivao zabave i okupljao poznate umetnike i književnike. Oko vile se nalazi uređeni dvorski park sa jednim od najlepših pogleda na Dunav i Panonsku niziju. Zatim odlazak do Smederevske tvrđave. Obilazak srednjovekovne tvrđave koju je sagradio despot Đurađ Branković u XV veku. Smederevski grad je bio (kada se izuzmu utvrđene varoši) jedna od najvećih srednjovekovnih tvrđava u Evropi i druga srednjovekovna srpska prestonica na obali Dunava.

→ Sledeća stanica na našem putovanju je ergela Ljubičevo. Jedna od najstarijih ergelu u Srbiji, nastala  je na mestu velikog poljoprivrednog dobra „Morava“ knjaza Miloša Obrenovića, 1853. godine. Nalazi se pored reke Velike Morave.  Pretpostavlja se da je ergela nastala iz majčinske ljubavi kneginje Ljubice prema sinu Milanu koji je često bio bolestan, želeći da napravi „pribivalište daleko od gradske prašine“. Shodno tome, knjaz Miloš je naredio da se celim putem od imanja do Požarevca zasade hrastovi. Imanje je poklonio državi, a ime Ljubičevu je dao knez Mihajlo u znak sećanja na svoju majku kneginju Ljubicu (suprugu knjaza Miloša). U samom Ljubičevu je podignut  i istoimeni konak. Obilazak ergele.

→ Putovanje nastavljamo odlaskom do Požarevca. Nekada druga prestonica knjaza Miloša u 19. veku, Požarevac, je danas sedište Braničevskog okruga i Braničevske eparhije. Okružen je rekama Dunavom, Velikom Moravom i Mlavom. Naziv Požarevca se prvi put pominje u turskim tefterima iz 1467. godine. Ime Požarevca je vezano za legendu da je despot Zmaj Ognjeni Vuk (Vuk Branković), koji je vladao Slankamenom, bio napadnut od strane turskog junaka Ali – bega (istorijska ličnost iz naroda poznata kao Đerzelez Alija). Panoramsko razgledanje grada i upoznavanje sa najznačajnijim znamenitostima Požarevca. Slobodno vreme za odmor, osveženje ili ručak u nekom od mnogih ugostiteljskih objekata u centru grada.

→ Poslednja stanica na našem putovanju je Viminacijum. Viminacijum je arheološko nalazište u blizini Starog Kostolca, 12 kilometara od Požarevca. Rimski vojni logor i grad nastao je u 1. veku i trajao do početka 7. veka. Bio je jedan od najznačajnijih legijskih logora na Dunavu, a izvesno vreme i glavni grad rimske provincije Gornje Mezije, koja je obuhvatala najveći deo Srbije, severnu Makedoniju i deo severozapadne Bugarske. Obilazak arheološkog nalazišta. Slobodno vreme do polaska. Dolazak u Novi Sad na mesto polaska u večernjim satima.


Program putovanja (PDF): VIMINACIJUM (USKORO)1 DAN – IZLET AUTOBUSOM

TERMIN PUTOVANJAOSNOVNA CENA ARANŽMANA
USKOROUSKORO

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
  • Licencirani turistički vodič / pratilac tokom putovanja i
  • Troškovi organizacije putovanja.
  • Ulaznica za Arheološko nalazište Viminacijum

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO (PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI):

  • Ulaznica za Vilu Zlatni Breg: 300 dinara
  • Ulaznica za Smederevsku tvrđavu: 120 dinara
  • Ulaznica za Ergelu Ljubičevo: 150 dinara

NAPOMENE:

  • Plaćanje 50% od cene aranžmana prilikom prijavljivanja, preostali iznos aranžmana plaća se najkasnije 10 dana pre putovanja.
  • Prema Zakonu o turizmu, čl. 79, Garancija putovanja se ne odnosi na jednodnevne izlete tj. putovanja kraća od 24 sata.
  • Cena aranžmana ne obuhvata individualne troškove – nepomenute usluge.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Oganizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.


Mole se putnici da se pre zaključivanja Ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja i napomenama, kao i posebnim napomenama i Opštim uslovima putovanja turističke agencije Elite Travel koje mogu pročitati na sajtu Agencije (www.elitetravel.co.rs). Posebne napomene i Opšti uslovi putovanja su sastavni deo Programa putovanja.


Posebne napomene (PDF): POSEBNE NAPOMENE

Opšti uslovi putovanja (PDF): OPŠTI USLOVI PUTOVANJA


Važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “ELITE TRAVEL”, Novi Sad.


Cenovnik br. 1 za program: „Viminacijum“ od 15.09.2020. godine

Šifra programa: SRB – VIM 01