VALJEVO → TEŠNJAR → NARODNI MUZEJ VALJEVA → MUSELIMOV KONAK → PARK VIDRAK → MANASTIR ĆELIJE → REKA GRADAC

TERMIN PUTOVANJA:USKORO

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
021/66-11-250
069/55-21-210
office@elitetravel.co.rs

Putovanje ne bira vreme i svaki trenutak pravi je trenutak za nova putovanja i iskustva. Mi Vam predlažemo da sa nama krenete na neko od mnogih nezaboravnih putovanja koja smo spremili za Vas.

Na ovom putovanju upoznajemo Srbiju i Valjevski kraj. Posetićemo Valjevo i obići Tešnjar autentičnu srpsku čaršiju, centar grada, Narodni muzej, Muselimov konak, park Vidrak… Posetićemo manastir Ćelije do koga ćemo šetati uređenim šumskim putićem. Uživaćemo u čarima reke Gradac, najčistije reke u Srbiji.

Putovanja su kreirana iz našeg ugla, sa više od 20 godina iskustva u organizaciji putovanja koja podrazumevaju kvalitet, iskusne vodiče, vozače, lagani ritam i uživanje u samom doživaljaju puta. 

NE PUTUJEMO RADI PUTOVANJA, PUTUJEMO RADI UŽIVANJA!


PROGRAM PUTOVANJA:
NOVI SAD → VALJEVO → MANASTIR ĆELIJE → REKA GRADAC NOVI SAD

→ Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 07:00 sati. Putuje se preko Rume i Šapca do Valjeva. Valjevo je danas moderan grad, ali i grad bogate istorije, tradicije i kulture. Po dolasku idemo u šetačku turu i upoznajemo znamenitosti grada. Idemo u deo grada Tešnjar, autentičnu srpsku čaršiju iz perioda turske vladavine. Poreklom je iz 17. veka, ali je očuvan izgled s kraja 19. veka. U Tešnjaru su snimani mnogi domaći filmovi i serije. Šetnja ulicama koje odišu istorijom i slobodno vreme za osveženje u kafanama koje su omiljeno mesto za izlaske Valjevaca.

→ Nakon odmora nastavljamo šetnju prelaskom na levu obalu Kolubare i uživamo u čarima Valjeva. Šetamo Knez Miloševom ulicom, koja je danas glavni trgovački centar grada i predstavlja izuzetno vredan deo starog gradskog jezgra. Videćemo još i Desankin venac sa spomenikom i Trg vojvode Živojina Mišica, zgradu Valjevske gimnazije, obilazimo Narodni muzej koji je 2012. godine nagrađen „Turističkim cvetom“ najvišim nacionalnim priznanjem koje za doprinos razvoju turizma daje Turistička organizacija Srbije i Muselimov konak najstariju zgradu sačuvanu u Valjevu. Putovanje nastavljamo odlaskom u Park Vidrak, partizanski spomen-park posvećen Borcima revolucije 1941.-1945 godine. U njegovom centru dominira spomenik partizanskog heroja Stevana Filipovica, rad vajara Vojina Bakica. Park je izuzetno lepo ureden i osvetljen. Sa njega se pruža veličanstven pogled na grad Valjevo i okolinu. Ručak.

→ Putovanje nastavljamo odlaskom do Manastira Ćelije, na 6 km jugozapadno od Valjeva, na levoj obali reke Gradac. Sam manastir se nalazi u brdovitom, životpisnom predelu koji pripada ataru sela Lelić. Okolina manastira učinila je sam manastir skrivenim i izdaleka nevidljivim. Šetamo do manastira uređenim šumskim putićem i uživamo u prelepoj i zavodljivoj prirodi valjevskog kraja. Posle manastira idemo do reke Gradac. Reka Gradac je smaragdni biser zapadne Srbije koja svojim nijansama zelene boje dokazuje svoju bistrinu i čistoću. Proglašena je najčistijom rekom u Srbiji. Reka Gradac je biser ovog kraja zbog svoje lepote, prelepog kanjona i još lepše prirode. Ovde ćete se osećati kao da ste i sami deo prirode, a huk reke je nešto što će Vas terati da se uvek vratite. Slobodno vreme do polaska. Dolazak u Novi Sad na mesto polaska u večernjim satima.


Program putovanja (PDF): USKORO1 DAN – IZLET AUTOBUSOM

TERMIN PUTOVANJAOSNOVNA CENA ARANŽMANAALL INCLUSIVE CENA ARANŽMANA
USKOROUSKOROUSKORO*

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • Licencirani turistički vodič / pratilac tokom putovanja i
 • Troškovi organizacije putovanja.

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO (PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI):

 • Ulaznice za Narodni muzej i Muselimov konak: 250 dinara
 • Ručak

* U ALL INCLUSIVE CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • licencirani turistički vodič / pratilac tokom putovanja,
 • troškovi organizacije putovanja,
 • ulaznice po programu putovanja (Narodni muzej i Muselimov konak) i
 • ručak.

NAPOMENE:

 • Plaćanje 50% od cene aranžmana prilikom prijavljivanja, preostali iznos aranžmana plaća se najkasnije 10 dana pre putovanja.
 • Prema Zakonu o turizmu, čl. 79, Garancija putovanja se ne odnosi na jednodnevne izlete tj. putovanja kraća od 24 sata.
 • Cena aranžmana ne obuhvata individualne troškove – nepomenute usluge.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Oganizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.


Mole se putnici da se pre zaključivanja Ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja i napomenama, kao i posebnim napomenama i Opštim uslovima putovanja turističke agencije Elite Travel koje mogu pročitati na sajtu Agencije (www.elitetravel.co.rs). Posebne napomene i Opšti uslovi putovanja su sastavni deo Programa putovanja.


Posebne napomene (PDF): POSEBNE NAPOMENE

Opšti uslovi putovanja (PDF): OPŠTI USLOVI PUTOVANJA


Važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “ELITE TRAVEL”, Novi Sad.


Cenovnik br. 1 za program: „Valjevskom čaršijom“ od 01.06.2020. godine

Šifra programa: SRB – ZVK 01