ZOBNATICA → SUBOTICA → SUBOTIČKA SINAGOGA → VINARIJA VINSKI DVOR → ZOOLOŠKI VRT PALIĆ → PALIĆ

TERMIN PUTOVANJA:USKORO

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
021/66-11-250
069/55-21-210
office@elitetravel.co.rs

Putovanje ne bira vreme i svaki trenutak pravi je trenutak za nova putovanja i iskustva. Mi Vam predlažemo da sa nama krenete na neko od mnogih nezaboravnih putovanja koja smo spremili za Vas.

Na ovom putovanju upoznajemo najsevernije delove Srbije i Vojvodine . Posetićemo Zobnaticu i obići čuvenu ergelu rasnih konja. Razgledaćemo Suboticu u kojoj dominiraju građevine građene u stilu mađarske secesije i obići prelepu subotičku Sinagogu. Uživaćemo u najboljim vinima ovoga kraja. Posetićemo Zoološki vrt na Paliću, koji je verovatno i najlepši Zoo vrt u našoj zemlji i šetaćemo uređenim izletištima pored samog jezera.

Putovanja su kreirana iz našeg ugla, sa više od 20 godina iskustva u organizaciji putovanja koja podrazumevaju kvalitet, iskusne vodiče, vozače, lagani ritam i uživanje u samom doživaljaju puta. 

NE PUTUJEMO RADI PUTOVANJA, PUTUJEMO RADI UŽIVANJA!


PROGRAM PUTOVANJA:
NOVI SAD → ZOBNATICA → SUBOTICA → VINARIJA VINSKI DVOR → PALIĆ → NOVI SAD

→ Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 08:00 sati. Vožnja autoputem do Bačke Topole i magistralom do Zobnatice. Zobnatica je poznata po čuvenoj ergeli konja iz sopstvene odgajivačnice rasnih grla sa dvovekovnom tradicijom. Čitav kompleks obuhvata muzej konjarstva, galeriju umetničkih slika i nekadašnji kaštel porodice Terlei koji je danas preuređen u hotel. Obilazak ergele i šetnja pored Zobnatičkog jezera.

→ Naša sledeća stanica na putovanju je Subotica Razgledanje grada šetnjom kroz gradsko jezgro: Gradska kuća iz 1912. godine koja dominira najužim centrom grada, građena u stilu mađarske secesije i bogato ukrašena „Žolnai“ keramikom, podignuta na mestu prvobitne barokne gradske kuće, Palata Rajhl – jedan od najlepših  secesijskih objekata, Gradska biblioteka, dve fontane od „Žolnai“ keramike, takozvana Zelena i Plava fontana. Obilazak Sinagoge izgrađene 1901. godine poznate po raznobojnim vitražima… Ručak.

→ Nakon ručka putovanje nastavljamo odlaskom u vinariju Vinski Dvor. Vinski Dvor je porodična firma, čiji koreni sežu od 1856. godine, a koju je osnovala Fodor Šara. Po staroj dokumentaciji tada su posađeni prvi čokoti. Dugi niz godina su uzgajana grozđa i proizvođena vina na tradicionalan način, a 2001. godine počela je izgradnja objekata za turizam i modernizacija podruma i već 2002. godine započet je vinski turizam, koji se usavršava svake godine. Obilazimo vinariju uz degustaciju vina koju prezentuje vinski vitez iz vinskog reda Arena Zabatkienzis. Sva vina su proizvedena u podrumu Vinskog Dvora. Degustaciona sala diskretno je osvetljena sa 50 sveća.

→ Putovanje posle vinskog hedonizma nastavljamo odlaskom do jezera Palić, poznatog turističkog izletišta. Odlazak u Zoološki – botanički vrt Palić, u kom se nalazi preko 100 životinjskih i 800 biljnih vrsta iz raznih delova sveta. Šetamo pored jezera i uređenim izletištima Muški i Ženski štrand. Slobodno vreme do polaska. Dolazak u Novi Sad na mesto polaska u večernjim satima.


Program putovanja (PDF): SUBOTICA, VINO & SECESIJA (USKORO)1 DAN – IZLET AUTOBUSOM

TERMIN PUTOVANJAOSNOVNA CENA ARANŽMANAALL INCLUSIVE CENA ARANŽMANA
USKOROUSKOROUSKORO*

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • Licencirani turistički vodič / pratilac tokom putovanja i
 • Troškovi organizacije putovanja.

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO (PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI):

 • Ulaznica za Zobnaticu: 200 dinara
 • Ulaznica za Sinagogu: 150 dinara
 • Ulaznica za Zoološki vrt Palić: 200 dinara
 • Ručak

* U ALL INCLUSIVE CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • licencirani turistički vodič / pratilac tokom putovanja,
 • troškovi organizacije putovanja,
 • ulaznice po programu putovanja (Zobnatica, Sinagoga, Zoološki vrt Palić, poseta vinarije Vinski Dvor uz degustaciju) i
 • ručak.

NAPOMENE:

 • Plaćanje 50% od cene aranžmana prilikom prijavljivanja, preostali iznos aranžmana plaća se najkasnije 10 dana pre putovanja.
 • Prema Zakonu o turizmu, čl. 79, Garancija putovanja se ne odnosi na jednodnevne izlete tj. putovanja kraća od 24 sata.
 • Cena aranžmana ne obuhvata individualne troškove – nepomenute usluge.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Oganizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.


Mole se putnici da se pre zaključivanja Ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja i napomenama, kao i posebnim napomenama i Opštim uslovima putovanja turističke agencije Elite Travel koje mogu pročitati na sajtu Agencije (www.elitetravel.co.rs). Posebne napomene i Opšti uslovi putovanja su sastavni deo Programa putovanja.


Posebne napomene (PDF): POSEBNE NAPOMENE

Opšti uslovi putovanja (PDF): OPŠTI USLOVI PUTOVANJA


Važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “ELITE TRAVEL”, Novi Sad.


Cenovnik br. 1 za program: „Vino & Secesija“ od 20.08.2020. godine

Šifra programa: SRB – VS 01