RESAVSKA PEĆINA → VODOPAD VELIKI BUK → SPOMENIK PRIRODE LISINE → DESPOTOVAC → PARK MAKETA DESPOTOVAC → MANASTIR MANASIJA

TERMIN PUTOVANJA:USKORO

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
021/66-11-250
069/55-21-210
office@elitetravel.co.rs

Putovanje ne bira vreme i svaki trenutak pravi je trenutak za nova putovanja i iskustva. Mi Vam predlažemo da sa nama krenete na neko od mnogih nezaboravnih putovanja koja smo spremili za Vas.

Na ovom putovanju upoznajemo Srbiju i Resavski kraj. Posetićemo manastir Manasiju, jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture. Obićićemo jedinstvenu turističku ponudu Despotovca, Park maketa, jedinstveni park takve vrste u Srbiji. Uživaćemo u čarima Resavske pećine i prirodnim lepotama i bajkovitom okruženju Spomenika prirode Lisine sa vodopadom Veliki Buk.

Putovanja su kreirana iz našeg ugla, sa više od 20 godina iskustva u organizaciji putovanja koja podrazumevaju kvalitet, iskusne vodiče, vozače, lagani ritam i uživanje u samom doživaljaju puta. 

NE PUTUJEMO RADI PUTOVANJA, PUTUJEMO RADI UŽIVANJA!


PROGRAM PUTOVANJA:
NOVI SAD → RESAVSKA PEĆINA → LISINE → DESPOTOVAC → MANASTIR MANASIJA NOVI SAD

Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 06:00 sati. Putuje se preko Beograda, Velike Plane i Despotovca.  Obilazak jedne od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, Resavske pećine. Resavska pećina je jedinstven speleološki objekat. Otkrivena je 1962. godine, nakon 10 godina ispitivanja i uređivanja otvorena je za posetioce 22. aprila 1972. godine. Istraživanja su izvodili speleolozi iz Novog Sada i Beograda na čelu sa prof.dr. Jovanom Petrovićem. Ispitano je oko 4.500 metara hodnika, prohodna staza za posetioce je duga 800 metara. Spiralna staza kojom se kreću posetioci prolazi kroz 8 dvorana smeštenih u dva nivoa.

→ Sledeća stanica na našem putovanju je vodopad Veliki buk. Izvor Veliko vrelo i vodopad Veliki buk nalaze se u podnožju planine Beljanice. Zaštićeni su Uredbom Vlade Republike Srbije, kao Spomenik prirode Lisine koji predstavlja osobenu znamenitost fonda geo nasledja Srbije. Veliko vrelo pripada malobrojnoj grupi snažnih nekaptiranih kraških izvora i ističe se kao izuzetan primer gravitacionih vrela, dok vodopad predstavlja jedinstvenu pojavu među akumulativnim bigrenim vodopadima Srbije. Ručak u nekom od restorana u neposrednoj blizini vodopada i slobodno vreme za uživanje u bajkovitom okruženju Spomenika prirode Lisine.

→ Putovanje nastavljamo odlaskom do Despotovca i idemo u Park maketa. Park Minijatura je jedinstvena turistička ponuda i jedinstveni je park takve vrste u Srbiji. Trenutna postavka srednjovekovnih manastira i naših srpskih kuća su verne replike urađene u srazmeri 1:17. U park je uloženo puno truda što se vidi i u malim detajlima koji se lepo uklapaju u mesto.

→ Poslednja stanica na našem putovanju je manastir Manasija. Manastir Manasija je jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjevekovne kulture i pripada Moravskoj stilskoj grupi. Manastir je zadužbina Despota Stefana Lazarevića i izgrađena je između 1407. i 1418. godine. Odmah po osnivanju Manasija je postala kulturni centar despotovine. Resavska književna škola bila je čuvena po svojim prepisima i prevodima i posle pada despotovine. Manastirski kompleks se sastoji od crkve, trpezarije i utvrđenja sa 11 kula, od kojih je najveća  DONŽON ili Despotova kula. Slobodno vreme do polaska. Dolazak u Novi Sad na mesto polaska u večernjim satima.


Program putovanja (PDF): BISERI GORNJE RESAVE (USKORO)1 DAN – IZLET AUTOBUSOM

TERMIN PUTOVANJAOSNOVNA CENA ARANŽMANAALL INCLUSIVE CENA ARANŽMANA
USKOROUSKOROUSKORO*

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • Licencirani turistički vodič / pratilac tokom putovanja i
 • Troškovi organizacije putovanja.

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO (PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI):

 • Ulaznica za Park maketa Despotovac: 150 dinara
 • Ulaznica za Resavsku pećinu: 350 dinara
 • Ručak

* U ALL INCLUSIVE CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • licencirani turistički vodič / pratilac tokom putovanja,
 • troškovi organizacije putovanja,
 • ulaznice po programu putovanja (Park maketa Despotovac i Resavska pećina) i
 • ručak.

NAPOMENE:

 • Plaćanje 50% od cene aranžmana prilikom prijavljivanja, preostali iznos aranžmana plaća se najkasnije 10 dana pre putovanja.
 • Prema Zakonu o turizmu, čl. 79, Garancija putovanja se ne odnosi na jednodnevne izlete tj. putovanja kraća od 24 sata.
 • Cena aranžmana ne obuhvata individualne troškove – nepomenute usluge.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Oganizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.


Mole se putnici da se pre zaključivanja Ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja i napomenama, kao i posebnim napomenama i Opštim uslovima putovanja turističke agencije Elite Travel koje mogu pročitati na sajtu Agencije (www.elitetravel.co.rs). Posebne napomene i Opšti uslovi putovanja su sastavni deo Programa putovanja.


Posebne napomene (PDF): POSEBNE NAPOMENE

Opšti uslovi putovanja (PDF): OPŠTI USLOVI PUTOVANJA


Važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “ELITE TRAVEL”, Novi Sad.


Cenovnik br. 1 za program: „Biseri Gornje Resave“ od 01.06.2020. godine

Šifra programa: SRB – BGR 01