HRAM SVETOG SAVE → KNEZ MIHAILOVA ULICA → SKADARLIJA → KALEMEGDAN → KRSTARENJE SAVOM I DUNAVOM

TERMINI PUTOVANJA:USKORO

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
021/66-11-250
069/55-21-210
office@elitetravel.co.rs

Putovanje ne bira vreme i svaki trenutak pravi je trenutak za nova putovanja i iskustva. Mi Vam predlažemo da sa nama krenete na neko od mnogih nezaboravnih putovanja koja smo spremili za Vas.

Na ovom putovanju upoznajemo Srbiju i njenu prestonicu Beograd. Posetićemo Hram Svetog  Save, najveći pravoslavni hram u našoj zemlji i među najvećim na svetu. Prošetaćemo Knez Mihailovom ulicom – najpoznatijim beogradskim šetalištem, Skadarlijom –  boemskom četvrti grada i Kalemegdanom – najvećim i najlepšim parkom grada i najznačajnijim kulturno-istorijskim kompleksom. Krstarićemo Savom i Dunavom, što predstavlja najatraktivniji deo putovanja, dnevna tura sa zalaskom sunca pružiće nam potpuno drugačiji pogled na Beograd.

Putovanja su kreirana iz našeg ugla, sa više od 20 godina iskustva u organizaciji putovanja koja podrazumevaju kvalitet, iskusne vodiče, vozače, lagani ritam i uživanje u samom doživaljaju puta. 

NE PUTUJEMO RADI PUTOVANJA, PUTUJEMO RADI UŽIVANJA!


PROGRAM PUTOVANJA:
NOVI SAD → BEOGRAD → KRSTARENJE SAVOM I DUNAVOM → NOVI SAD

→ Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 08:00 sati. Putuje se do Beograda. Po dolasku panoramsko razgledanje grada i odlazak do Hrama Svetog Save. Hram Svetog Save, smešten na Svetosavskom trgu na Vračaru, najveći je pravoslavni hram ne samo u našoj zemlji već je po površini i zapremini najveća pravoslavna crkva na Balkanu i među najvećim na svetu. Spoljna izgradnja dovršena je 2004. godine, dok se na unutrašnjoj dekoraciji još uvek radi. U podzemnoj etaži Hrama, na sedam metara dubine, je grobna crkva sa kriptom i izložbenim prostorom riznice Srpske pravoslavne crkve – posetioce bez daha ostavlja njena nesvakidašnja proporcija, umetnička obrada i raskošan izgled.

→ Putovanje nastavljamo odlaskom do Knez Mihailove ulice, jer svi putevi vode do Knez Mihailove ulice! Najpoznatije beogradsko šetalište, čuvar tradicije i impozantne istorije grada, kao i glavno stecište svih posetilaca. Nastavak šetnje do Skadarlije, boemska četvrt i etno atrakcija, vijugava ulica kojom plovi duh starih vremena, a nagomilani koraci boema, glumaca i pesnika koji banče do duboko u noć i dalje gromko odzvanjaju kaldrmom u centru vekovnog Beograda. Slobodno vreme za odmor, osveženje… Ručak (fakultativno).

→ Nakon slobodnog vremena odlazimo do Kalemegdana. Najlepši i najveći beogradski park, istovremeno je i najznačajniji kulturno-istorijski kompleks, u kojem dominira Beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav. Najposećenije znamenitosti: Spomenik Pobedniku, Crkva Ružica, Kula Nebojša, Galerija Prirodnjačkog muzeja, Zoo vrt, Rimski bunar, Paviljon Cvijete Zuzorić…

→ U dogovoreno vreme odlazimo na krstarenje Savom i Dunavom. Dnevna tura sa zalaskom sunca u trajanju do 90 minuta pružiće potpuno drugačiji pogled na Beograd. Smena sunčevih zraka sa dekorativnom rasvetom Beograda. Imaćete priliku da sa reke vidite Zemun, Gardoš, Ratno ostrvo, beogradske mostove, Kalemegdansku tvrđavu, Kulu Nebojša, ušće Save u Dunav… Po završetku krstarenja polazak za Novi Sad. Dolazak u Novi Sad na mesto polaska u večernjim satima.


Program putovanja (PDF): KRSTARENJE SAVOM I DUNAVOM (USKORO)1 DAN – IZLET AUTOBUSOM

TERMINI PUTOVANJAOSNOVNA CENA ARANŽMANA
USKOROUSKORO

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
  • Licencirani turistički vodič / pratilac  tokom putovanja,
  • Troškovi organizacije putovanja i
  • Vožnja brodom.

NAPOMENE:

  • Plaćanje 50% od cene aranžmana prilikom prijavljivanja, preostali iznos aranžmana plaća se najkasnije 10 dana pre putovanja.
  • Prema Zakonu o turizmu, čl. 79, Garancija putovanja se ne odnosi na jednodnevne izlete tj. putovanja kraća od 24 sata.
  • Cena aranžmana ne obuhvata individualne troškove – nepomenute usluge, piće na brodu.
  • Moguće organizovati ručak uz doplatu.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Oganizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.


Mole se putnici da se pre zaključivanja Ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja i napomenama, kao i posebnim napomenama i Opštim uslovima putovanja turističke agencije Elite Travel koje mogu pročitati na sajtu Agencije (www.elitetravel.co.rs). Posebne napomene i Opšti uslovi putovanja su sastavni deo Programa putovanja.


Posebne napomene (PDF): POSEBNE NAPOMENE

Opšti uslovi putovanja (PDF): OPŠTI USLOVI PUTOVANJA


Važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “ELITE TRAVEL”, Novi Sad.


Cenovnik br. 1 za program: „Krstarenje Savom i Dunavom“ od 17.09.2020. godine

Šifra programa: SRB – BG02