BAČ → BAČKA TVRĐAVA → SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE GORNJE PODUNAVLJE → EKO-CENTAR KARAPANDŽA → ETNO KUĆA JELENA → SOMBOR

TERMIN PUTOVANJA:USKORO

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
021/66-11-250
069/55-21-210
office@elitetravel.co.rs

Putovanje ne bira vreme i svaki trenutak pravi je trenutak za nova putovanja i iskustva. Mi Vam predlažemo da sa nama krenete na neko od mnogih nezaboravnih putovanja koja smo spremili za Vas.

Na ovom putovanju upoznajemo Srbiju i Bačku. Na našem putovanju kroz Bačku posetićemo Bač gde ćemo obići Bačku tvrđavu i tursko kupatilo Hamam. Uživaćemo u čarima Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje posetom Eko-centru Karapandža. Odmorićemo u autentičnoj Etno kući ovog kraja sa raznim sadržajima i eksponatima. Obićićemo Sombor, grad poznat po svom zelenilu bođoša i fijakerima.

Putovanja su kreirana iz našeg ugla, sa više od 20 godina iskustva u organizaciji putovanja koja podrazumevaju kvalitet, iskusne vodiče, vozače, lagani ritam i uživanje u samom doživaljaju puta. 

NE PUTUJEMO RADI PUTOVANJA, PUTUJEMO RADI UŽIVANJA!


PROGRAM PUTOVANJA:
NOVI SAD → BAČ → GORNJE PODUNAVLJE → ETNO KUĆA JELENA → SOMBOR → NOVI SAD

→ Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 08:00 sati. Putuje se do Bača gde obilazimo tvrđavu. Bačka tvrđava je najznačajnije i najbolje očuvano srednjovekovno utvrđenje na zapadu Vojvodine. Nalazi se u mestu Bač, nekada slavnom gradu, po kome je čitava ova velika plodna ravnica između Dunava i Tise dobila ime Bačka. Usput svraćamo do jedine očuvane građevine ovakvog tipa u Vojvodini, turskog kupatila Hamam.

→ Posle Bača putovanje nastavljamo zapadnom Bačkom ka Specijalnom rezervatu prirode Gornje Podunavlje, zaštićeno prirodno dobro I kategorije, koje se prostire uz levu obalu reke Dunav. Deo je velikog ritskog kompleksa. Eko-centar ,,Karapandža“ se nalazi pored vikend naselja Kenđija (Bezdan), na obali Bajskog kanala. Dolaskom u eko-centar započinje poseta Specijalnom rezervatu prirode šetnjom po obeleženim stazama sa vodičem Eko-centra Karapandža u trajanju od 2 sata. Uživamo u lepotama “Srpskog Amazona“.

→ Idemo nakon šetnje i uživanja u lepotama Gornjeg Podunavlja na zaslužen odmor u etno kuću u Bezdanu. “Etno kuća Jelena” se nalazi na tridesetak minuta vožnje od Sombora, a tamo će nas dočekati ljubazni domaćini gđa Anđelija i gdin Milan Brdar koji će nas sa velikim entuzijazmom sprovesti kroz neka davno prošla vremena koja su za savremenog čoveka neprepoznatljiva. Ručak i slobodno vreme za odmor i razgledanje etno kuće gde domaćini čuvaju eksponate koje su sa velikom ljubavlju počeli sakupljati, a etnološka zbirka broji preko 2.500 eksponata.

→ Odlazak u Sombor. Po dolasku, kratko upoznavanje sa gradom: Trg Svetog Trojstva, Trg Svetog Đorđa sa velikom pravoslavnom crkvom i spomenikom Lazi Kostiću, Gradska kuća, zgrada Županije, Karmelska crkva Svetog Stjepana Kralja sa samostanom Gospe Karmelske… Nakon obilaska, poseta zgrade Županije i prilika da se vidi monumentalna slika – ulje na platnu „Bitka kod Sente” koja je sa svojih 40 metara kvadratnih najveća slika u Srbiji. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Novi Sad. Mi Vam možemo preporučiti šetnju ulicama Sombora, najzelenijeg grada Srbije, koje krase jedinstveni somborski bođoši ili da se provozate fijakerima. Dolazak u Novi Sad na mesto polaska u večernjim satima.


Program putovanja (PDF): BAČKA U ZAGRLJAJU PRIRODE (USKORO)1 DAN – IZLET AUTOBUSOM

TERMIN PUTOVANJAOSNOVNA CENA ARANŽMANAALL INCLUSIVE CENA ARANŽMANA
USKOROUSKOROUSKORO*

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • Licencirani turistički vodič  tokom putovanja i
 • Troškovi organizacije putovanja.

U OSNOVNU CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO (PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI):

 • Ulaznica za Bačku tvrđavu: 100 dinara
 • Ulaznica za Eko-centar Karapandža sa vodičem: 300 dinara
 • Ulaznica za Županiju u Somboru: 150 dinara
 • Ulaznica i ručak u Etno kući Jelena

* U ALL INCLUSIVE CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • licencirani turistički vodič / pratilac tokom putovanja,
 • troškovi organizacije putovanja,
 • ulaznica i ručak u “Etno kući Jelena”,
 • ulaznica za Bačku tvrđavu,
 • ulaznica za Eko-centar Karapandža sa vodičem i
 • ulaznica za Županiju u Somboru.

NAPOMENE:

 • Plaćanje 50% od cene aranžmana prilikom prijavljivanja, preostali iznos aranžmana plaća se najkasnije 10 dana pre putovanja.
 • Prema Zakonu o turizmu, čl. 79, Garancija putovanja se ne odnosi na jednodnevne izlete tj. putovanja kraća od 24 sata.
 • Cena aranžmana ne obuhvata individualne troškove – nepomenute usluge.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Oganizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.


Mole se putnici da se pre zaključivanja Ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja i napomenama, kao i posebnim napomenama i Opštim uslovima putovanja turističke agencije Elite Travel koje mogu pročitati na sajtu Agencije (www.elitetravel.co.rs). Posebne napomene i Opšti uslovi putovanja su sastavni deo Programa putovanja.


Posebne napomene (PDF): POSEBNE NAPOMENE

Opšti uslovi putovanja (PDF): OPŠTI USLOVI PUTOVANJA


Važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “ELITE TRAVEL”, Novi Sad.


Cenovnik br. 1 za program: „Bačka u zagrljaju prirode“ od 01.06.2020. godine

Šifra programa: SRB – SA 01