PROGRAM PUTOVANJA:
NOVI SAD → BEOGRAD → KRSTARENJE SAVOM I DUNAVOM → NOVI SAD

→ Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 08:00 sati. Putuje se do Beograda. Po dolasku panoramsko razgledanje grada i odlazak do Hrama Svetog Save. Hram Svetog Save, smešten na Svetosavskom trgu na Vračaru, najveći je pravoslavni hram ne samo u našoj zemlji već je po površini i zapremini najveća pravoslavna crkva na Balkanu i među najvećim na svetu. Spoljna izgradnja dovršena je 2004. godine, dok se na unutrašnjoj dekoraciji još uvek radi. U podzemnoj etaži Hrama, na sedam metara dubine, je grobna crkva sa kriptom i izložbenim prostorom riznice Srpske pravoslavne crkve – posetioce bez daha ostavlja njena nesvakidašnja proporcija, umetnička obrada i raskošan izgled.

→ Putovanje nastavljamo odlaskom do Knez Mihailove ulice, jer svi putevi vode do Knez Mihailove ulice! Najpoznatije beogradsko šetalište, čuvar tradicije i impozantne istorije grada, kao i glavno stecište svih posetilaca. Nastavak šetnje do Skadarlije, boemska četvrt i etno atrakcija, vijugava ulica kojom plovi duh starih vremena, a nagomilani koraci boema, glumaca i pesnika koji banče do duboko u noć i dalje gromko odzvanjaju kaldrmom u centru vekovnog Beograda. Slobodno vreme za odmor, osveženje… Ručak (fakultativno).

→ Nakon slobodnog vremena odlazimo do Kalemegdana. Najlepši i najveći beogradski park, istovremeno je i najznačajniji kulturno-istorijski kompleks, u kojem dominira Beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav. Najposećenije znamenitosti: Spomenik Pobedniku, Crkva Ružica, Kula Nebojša, Galerija Prirodnjačkog muzeja, Zoo vrt, Rimski bunar, Paviljon Cvijete Zuzorić…

→ U dogovoreno vreme odlazimo na krstarenje Savom i Dunavom. Dnevna tura sa zalaskom sunca u trajanju do 90 minuta pružiće potpuno drugačiji pogled na Beograd. Smena sunčevih zraka sa dekorativnom rasvetom Beograda. Imaćete priliku da sa reke vidite Zemun, Gardoš, Ratno ostrvo, beogradske mostove, Kalemegdansku tvrđavu, Kulu Nebojša, ušće Save u Dunav… Po završetku krstarenja polazak za Novi Sad. Dolazak u Novi Sad na mesto polaska u večernjim satima.


Program putovanja (PDF): KRSTARENJE SAVOM I DUNAVOM (USKORO)