PROGRAM PUTOVANJA:
NOVI SAD → ZEMUN → BEOGRAD → KRSTARENJE SAVOM I DUNAVOM → NOVI SAD

→ Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 08:00 sati. Putuje se do Zemuna autoputem. Po dolasku u Zemun idemo na šetačku turu i obilazimo Kulu Gardoš, jedan od najprepoznatljivijih zemunskih simbola ispred kojeg se pruža možda i najlepši pogled na Dunav i ostatak Beograda. Čuvena zemunska kula koja krasi Gardoš izgrađena je 1896. godine, kada su Mađari slavili 1.000 godina otkako su se sa prostranstva dalekog Urala doselili u Evropu. Šetamo kejom pored Dunava i do Zemunskog parka i uživamo u fantastičnom miksu arhitekture.

→ Putovanje nastavljamo prelaskom preko Save na stari Beograd i odlazimo na početnu stanicu otvorenog turističkog autobusa gde počinje tura razgledanja grada „Beograd vaš domaćin“ u trajanju od 70 minuta. Doživljavamo prestonicu Srbije iz najlepše perspektive.

→ Po završetku ture odlazmo do Skadarlije, od boemske četvrti do etno atrakcije, vijugava ulica kojom plovi duh starih vremena, a nagomilani koraci boema, glumaca i pesnika koji banče do duboko u noć i dalje gromko odzvanjaju kaldrmom u centru vekovnog Beograda. Slobodno vreme za odmor, osveženje ili ručak u čuvenim kafanama Skadarlije. Takođe, predlažemo Vam da slobodno vreme iskoristite za posetu nekog beogradskog muzeja poput Narodnog muzeja koji je od nedavno opet otvoren za posetioce posle višegodišnjeg renoviranja.

→ Nakon slobodnog vremena odlazimo na krstarenje Savom i Dunavom. Dnevna tura sa zalaskom sunca u trajanju do 90 minuta pružiće potpuno drugačiji pogled na Beograd. Doživljavamo prestonicu Srbije iz najlepše perspektive. Smena sunčevih zraka sa dekorativnom rasvetom Beograda. Imaćete priliku da sa reke vidite beogradske mostove, Kalemegdansku tvrđavu, Kulu Nebojša, ušće Save u Dunav… Po završetku krstarenja polazak za Novi Sad. Povratak na mesto polaska oko 22 sata.


Program putovanja (PDF): USKORO