Fetije je prestižno tursko letovalište koje leži u Mediteranskom zalivu, oko 130 km istočno od Marmarisa i oko 200 km zapadno od Antalije. Ono što Fetije čini idealnom destinacijom za letovanje je klima kao jedan od glavnih aduta, jer ovde postoje samo dva godišnja doba, proleće i leto. Leta su suva, duga i topla sa temperaturom između 30 i 40 stepeni, a kupanje je moguće čak 9 meseci u godini, s obzirom da temperatura mora ne pada ispod 16 stepeni.

Fetije, stari Telmesos, centar antičke Likije, danas moderno, turističko mesto izuzetnog šarma. Krase ga velika marina, živopisni bazari, kuće građene u etno-stilu i planinski pejzaž u pozadini. Posle zemljotresa 1957. godine, grad je obnovljen i proširen, a jedinstvenost mu pružaju ostaci antičkih grobnica koji se mogu videti u parkovima, ispred privatnih kuća, u baštama restorana… Posebno je vredan likijski sarkofag isklesan iz jednog komada kamena.

Noćni život, kao i u većini turskih primorskih gradova, pruža dobre mogućnosti za zabavu, od barova sa orijentalnom muzikom i zavodljivim plesom trbušnih plesačica, do moderno uređenih diskoteka – za svakog po nešto…

Na obali, 12 kilometara od centra grada je Oludeniz – Plava laguna, zvanično najlepša i najslikanija plaža ovog dela Mediterana. Poznata je po svojim nijansama tirkizne i akvamarin plave boje vode. Plaža već godinama ima plavu zastavicu, i jako često se svrstava među 5 najboljih plaža na svetu, po oceni putnika i raznih putnih časopisa i emisija. Fetije se pored predivnih plaža, odlikuje i velikim pristaništem, prelepim kućicama u etno-stilu i mnoštvom bazara.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → FETIJE TURSKAPONUDA FETIJE 1


PONUDA FETIJE 2


Za programe putovanja organizatora Big Blue Group d.o.o. važe Opšti uslovi putovanja koje možete pogledati na ovom LINK-u.