Palma de Majorka je uz Menorku jedno od najlepših balearskih ostrva. Zbog svog idealnog položaja u zapadnom mediteranu, strateški važnog, vekovima je ovo ostrvo bilo na meti raznih osvajača. Danas je Majorka kraljica evropskog turizma. Skrivene lagune, prelepe plaže, duž obale duge 554 kilometara, borove šume, palme i savršena klima čine Majorku jednim od posećenijih letovališta u Evropi. Glavni grad Palma je pravo mondensko mesto, sa velikim brojem luksuznih hotela, vila i predivnih plaža. Sve podređeno gostima za savršen odmor i dobru zabavu. Letovanjena Majorci je idealno kako za porodice sa malom decom, tako i za parove i one koji vole dobar provod. Na ostrvu je organizovan veliki broj ekskurzija, a ukoliko letujete na Majorci imate idealnu mogućnost da obiđete i čuvenu Ibicu.

Drak najveća podzemna pećina u Evropi se nalazi upravo na Majorci u blizini mesta Porto Kristo. Pećina Drak se sastoji od 4 velike pećine koje su međusobno povezane.

El Arenal se nalazi na južnoj obali ostva Majorka, od grada Palme udaljen je 10km. Ovaj šarmantni španski gradić je dosta popularan među turistima. Za ljubitelje vodenih parkova u blizini mesta El Arenal nalazi se čuveni Akvasiti, ovo je vodeni park sa morskim životinjama, tu su i brojni tobogani, bazeni sa talasima, mini zoološki vrt..

Pravi duh Španije ćete osetiti šetajući se uskim mediteranskim uličicama i uživajući u dobrom vinu i ribljim specijalitetima spremljenim na tradicionalan način. Moderna letovališta poput El Arenala, Magalufa su poznata po zabavi i provodu koji traje do kasno u noć. Magaluf je gradić oko 15 kilometara jugozapadno od Palme, sa svojim bogatim sadržajem idealan je za parove i one koji vole dobar provod. Ovde se nalazi jedan od najvećih noćnih klubova u Evropi, BCM Planet dance. Ovaj Klub se nalazi na petom mestu liste najboljih klubova na svetu. Majorka je idealno ostrvo za letovanje za one koji vole prirodu, dobre plaže, istorijska mesta i noćni život.

Na Majorci se nalazi preko 260 plaža, većinom su duge i peščane sa kristalno čistim morem. Najpoznatije plaže na ostrvu su El Arenal, Plaja de Palma je šest kilometara duga peščana plaža južno od centra Palme, IljetasTorenova, Kala Dor, Kala Ferera, Kala Esmeralda, na severoistoku ostrva nalaze se plaže Son Moli, Kala Gat, Kala Agulja, Plaja de Kan Pikafort, Plaja de Muro…

Sever Majorke ima veličanstvene plaže, a vetar koji neprestano duva predstavlja posebnu atrakciju za surfere. Na jugu su plaže prekrivene bisernim peskom i izgledaju gotovo nestvarno.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → MAJORKA ŠPANIJAPONUDA MAJORKA 1


PONUDA MAJORKA 2


PONUDA  MAJORKA 3


PONUDA  MAJORKA 4


PONUDA  MAJORKA 5


Za programe putovanja organizatora Big Blue Group d.o.o. važe Opšti uslovi putovanja koje možete pogledati na ovom LINK-u.