Sardinija je smeštena u srcu Mediterana okružena Sredozemnim i Tirenskim morem. Zajedno sa obližnjom Korzikom, kao brat i sestra stasavali su u vihoru istorije, kulture i duhovnosti.  Najveći uticaj na razvoj Sardinije svakako su imali Grci, Rimljani, Feničani kao i italijanski trgovački centri. Burna istorija i mešanje kultura ostavili su traga i u današnjem životu i običajima Sardinije.  U srednjem veku su i Katalonci imali svoje posede u zapadnom delu ostrva, a najveće pohode na Sardiniju i Korziku su vršili Mavari koji su ostavili i trag orijentalnog duha na ostrvu.

Pored jake hrišćanske religije na Sardiniji su ostali rasprostranjeni paganski običaji i verovanja. Najinteresantniji je svakako i  tradicionalan Karneval pod maskama i neobičnim ritualima. Bogatstvo kulture se vidi i u autentičnim kitnjastim nošnjama, muzejima i galerijama kao i u raznovrsnoj gastronomiji inspirisanom morem i kopnenim zaledjem. Na Sardiniji se neguje tradicija starih zanata, proizvodnja domaće testenine i kolača kao i sladoleda. Proizvode se i jako dobra vina i čuvena lozova rakija. 

Divlja priroda sa planinama u zaledju, zaštićeni rezervati i rečni tokovi spuštaju se ka moru i formiraju peščane plaže koje zapljuskuje tirkizno more.  Uživanje upotpunjuju jako dobri restorani, standardni i moderni hoteli, a za gostoprimstvo su zaduženi ljubazni domaćini.  Letovanje na Sardiniji pruža mogućnosti kako za aktivan odmor, tako i za relaksaciju i romantični odmor. Najprijatnije mesto za boravak je svakako grad Algero koji u neposrednoj blizini ima nekoliko čarobnih plaža poput Maria Pia, Lazareto, San Giovani, Bombarde…. 

Letovanje na Sardiniji omogućuje i kupanje na obližnjim plažama i uvalama kao i večernje izlaske i provod.  Večernja šetnja uskim mediteranskim uličicama Algera je pravo nadahnuće za sutrašnji obilazak i odmor.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → SARDINIJA ITALIJAPONUDA  SARDINIJA