Zakintos je najjužnije i treće po veličini jonsko ostrvo, poznato po dugim peščanim plažama, kristalnom moru tirkizne boje, blagoj mediteranskoj klimi, kornjačama, vinogradima, maslinama, bogatom istorijskom i kulturnom nasledju. Priroda je Zakintosu podarila idilične pejsaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala, strmih litica duz obale.

Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakintosa. Ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane “Caretta caretta” , koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak te vrste područje je postalo nacionalni primorski park.

Laganas se nalazi na južnoj obali ostrva, udaljen 8 km od grada Zakintosa. Svoju najveću popularnost duguje lepim peskovitim plažama i noćnom zivotu.  Kao najveće i najdinamičnije letovalište na ostrvu, sa plazom dugom skoro 5 km i kristalno čistim morem, ujedno i sa mnostvom nocnih klubova i barova, predstavlja pravi izbor za mlade i one koji se tako osecaju. Vodeni sportovi su ograničeni, zato što “Caretta Caretta” kornjače koriste određeni deo plaže za polaganje jaja.

Kalamaki je mirno turističko mesto sa sadržajima za sve ukuse turista, 5 km udaljeno od Laganasa, a od grada Zakintosa (Zante) 3 km. Starogrčki bogovi Artemida i Apolon su ovo ostrvo birali za  odmor, zbog blage klime, idiličnih pejzaža, divnih peščanih obala, duboko plavog mora, zbog magičnih zalazaka sunca.

Zbog svega ovoga i vi ćete zavoleti Zakintos, a dopašće vam se i zbog čuvene gostoljubivosti domaćina i bogatog istorijskog i kulturnog nasleđa. Zakintos je najjužnije od jonskih ostrva. Sa površinom od oko 400 km2. treće je po veličino ostrvo u jonskom arhipelagu i drugo po naseljenosti, sa približno 35.000 stanovnika. Ostrvo je dobilo ime po Zakintu, sinu trojanskog kralja Dardana.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se T.A. ”ELITE TRAVEL”. Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u T.A. ”ELITE TRAVEL”.

—————————————————————————————————————————————————

ARANŽMANI AUTOBUSOM / SOPSTVENI PREVOZ


PONUDA: ZAKINTOS 1

PONUDA: ZAKINTOS 2

PONUDA: ZAKINTOS 3

—————————————————————————————————————————————————

ARANŽMANI AVIONOM


PONUDA: ZAKINTOS 1

PONUDA: ZAKINTOS 2


Za programe putovanja “ZAKINTOS 2” važe Opšti uslovi putovanja organizatora Big Blue Group d.o.o. koje možete pogledati na ovom LINK-u.

—————————————————————————————————————————————————

ARANŽMANI SOPSTVENIM PREVOZOM


PONUDA: ZAKINTOS

—————————————————————————————————————————————————