Nea Roda je najuža tačka poluostrva Atos na severnoistočnoj obali oko 125km istočno od Soluna. Živopisno selo je popločano uskim uličicama i tradicionalnim kamenim kućama sa dvorištima punim cveća, iako je izgrađeno dosta novih zgrada poslednjih godina.

Moderno selo Nea Roda su sagradili su doseljenici 1922. iz turskog grada Roda pored mora Marmara. Mestom dominiraju tri crkve, a pored jedne od njih, koja se nalazi na uzvišenju severno iznad mesta pruža se fantastičan pogled na Svetu Goru, rt Akrapis, ostrvo Tasos, kao i na celo mesto. U neposrednoj blizini ove crkve je i statua u prirodnoj veličini, jednog od najvećih vojskovođa Aleksandra Makedonskog.

Na suprotnom kraju Nea Rode nalazi se mala luka, gde svakog dana od lokalnih ribolovaca možete kupiti svežu ribu i plodove mora po veoma povoljnim cenama. Postoje taverne sa morskim plodovima, barovi i kafići duž obale. Veoma zaklonjeni zaliv je takođe popularan kod surfera i vozača glisera. Ka unutrašnjosti postoje svi objekti koje biste očekivali od malog grada na moru, uključujući i bioskop na otvorenom.

Dnevna krstarenja polaze ka poluostrvu Atos. Ono što svakako krasi Nea Rodu jeste izuzetno čisto more i prelepa peščana plaža koja poseduje plavu zastavicu Mediterana. Gostima su na raspolaganju beach barovi “Xerxis”, “Copa Cabana”,”Costa Costa” i “Wet dreams” na kojima se mogu upražnjavati sportovi na vodi, odbojka na pesku. Blizina Uranopolisa (9 km), Jerisosa (5km), Svete Gore, Amuljanija (jedinog naseljenog ostrva na celom Halkidikiju), srpskog manastira “Kakovo” kao i mnogobrojnih rajskih plaža u okruženju, razlozi su više zbog kojih bi trebalo odabrati Nea Rodu za letovanje.

Za sve one koji su se umorili od gužve na plažama i letovalištima, a želeli bi da otkriju nešto novo i da uživaju u prirodnim lepotama, čistim plažama i u pravom opuštenom odmoru Nea Roda je pravi izbor.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


PONUDA: NEA RODA 1


PONUDA: NEA RODA 2