Siviri je malo i mirno turističko mesto koje se nalazi u srcu očuvane prirode Kasandre. Nalazi se na jugozapadnom delu poluostrva Kassandra, izmedju letovališta Fourka i administrativnog centra poluostrva, Kasandrija (Valta), na 85 km udaljenosti od Soluna i na 8 km od Kalitee.

Duga peščana plaža i izobilje četinarske šume u okruženju, čine ovo mesto idealnim za porodično letovanje. Za one koji žele pravi mir i odmor, Siviri je idealno mesto, jer nedaleko od samog centra postoje prave oaze u kojima možete odmoriti srce i dušu, a kada to poželite, na samo nekoliko koraka od Vas je čitava zabava.

Siviri je okružen borovom šumom, a zbog prijatne i blagotvorne klime smatra se vazdušnom banjom. Ujutro će Vas probuditi cvrkut ptica, pa jutro možete iskoristiti da prošetate pored mora, kao što to rade i meštani. Već kad Vas sretnu drugi put za redom, oni će Vas srdačno pozdraviti, a ukoliko vide da ste i Vi prijateljski raspoloženi, možda do kraja letovanja, steknete i prijatelje za ceo život. Ovde ćete naći prave grčke taverne sa morskim specijalitetima, restorane, kafiće, barove, prodavnice i supermarkete. Siviri je od Soluna udaljen 85 km, od Kalitee 8 km, a od Kasandrije oko 5 km.

Slavu Siviriju, doneo je Kasandra festival, koji se održava svake godine u amfiteatru nedaleko od mesta. Kasandra festival ovo malo, mirno mesto, u vreme održavanja, pretvara u ozbiljno turističko mesto. Festival se održava već 26 godina i na njemu su nastupali neki od čuvenih svetskih umetnika, poput Cesarie Evore i Gorana Bregovića. Pored odličnih koncerata, ovde se održavaju i pozorišne predstave za odrasle i predstave za decu. U vreme trajanja festivala čitavo mesto postaje mesto događaja. Na košarkaškom terenu se održavaju predstave za decu – pozorište senki, kafići postaju mesto održavanja izložbi i alternativnih pozorišnih predstava, a plaža postaje odlično mesto za žurku.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → SIVIRI GRČKA


PONUDA SIVIRI