Nea Kalikratia je prvo veće turističko mesto na poluostrvu Halkidiki, a od Soluna je udaljeno 40 km. Ova urbana turistička destinacija aktuelna je i živi i u zimskom periodu. Nea Kalikratia pruža kompletan turistički sadržaj: supermarkete među kojima je i „Lidl“, taverne, savremeni zdravstveni centar, diskoteke na periferiji i veliki broj pabova i klubova u samom gradu. Duga peščana plaža, čisto more, odličan položaj apartmanskog smeštaja i razne turističke manifestacije učiniće da Vaš boravak bude bezbrižan i ispunjen. Nadaleko poznate plaže Sahara (oko 3 km od centra) i Geoponika doprineće Vašem dodatnom zadovljstvu tokom boravka.

Gde na kupanje ako letujete u Nea Kalikratiji? Nea Kalikratia ima lepu široku glavnu gradsku plažu. Plaža je peščana. Veći deo ove plaže je postavljen suncobranima i ležaljkama kafića i restorana koji se nalaze u prvom redu na samoj obali. Da bi ste koristili ove ležaljke, dovoljno je da kupite piće. Jedan deo plaže je bez ležaljki i na njemu se mogu postaviti svoji peškiri i suncobrani.

Ako krenete putem od Nea Kalikratije na jug naići ćete na veliki broj malih divljih plaža i uvala na kojima se možete kupati. Ne preporučujemo ih zbog  ježeva na koje možete naići. Idući dalje na jug, na oko 3 kilometra od Nea Kalikratije nalazi se plaža ”Shape”, uredjena plaža sa ležaljkama koja funkcioniše kao i gradska plaža, platiš piće koristiš ležaljke. U okviru plaže Shape postoje  tobogani i mali bazeni. Ako pak krenete iz Kalikratije na drugu stranu prema  mestu Nea Irakleia, teren je nešto drugačiji (više je ravan). Sa te strane ima nekoliko uredjenih plaža, od kojih su najpoznatije ”Kristal beach” i “Sahara”!

Na samo tri kilometara od centra Nea Kalikratie nalazi se poznati Sahara Beach Resort prostrana  i izuzetno lepo uređena plaža sa sitnim peskom i čistom vodom koja zahvaljujući svom kvalitetu nosi plavu zastavicu. Plaža širine od skoro 50 metara pruža se duž obale u dužini od gotovo 500 metara.

Kvalitet ponude Sahara Beach Resorta upotpunjuje bar na plaži i vrhunska usluga koje će Vam pružiti osoblje, pa možete uživati u velikom izboru alkoholnih i bezalkoholnih pića, kafa, koktela, voćnih salata i poslastica. I sve to uz predivan pogled na Olimp.

Iako je veoma popularno odmaralište zahvaljujući velikom prostoru na kojem se nalazi gužve ovdo skoro da nikada nema. U Sahara Beach resortu i postoji uređeno, prostrano i čisto igralište za decu, što ga čini pravim izborom za porodice sa malom decom. Na ulasku u Sahara Beach postoji veliki prostor gde možete besplatno parkirati svoj auto.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → NEA KALIKRATIA GRČKA


PONUDA NEA KALIKRATIA 1


PONUDA  NEA KALIKRATIA 2