Kalitea se nalazi na prvom prstu Halkidikija, Kasandri, a od Soluna je udaljena oko 90 kilometara. Kosmopolitsko letovalište Kalitea (u prevodu „lep pogled“) je dobila ime po prelepim vidikovcima koje poseduje. Letovalište predstavlja najatraktivnije mesto ove regije i potpuno razvijeni gradić koji pruža sadržaje za sve generacije. Smešten je odmah iznad duge peščane plaže koja dominira ovim mestom i nudi spektakularan pogled na zaliv Toroneos i susednu Sitoniju. Upravo zbog ovakve pozicije mesto je simbolično i dobilo ime, jer Kalitea u prevodu označava lep pogled ili vidikovac. Pomenuta plaža je idealna oaza za vaše naredno leto i ponudu apartmana u Grčkoj.

Zahvaljujući lepoti sitnog belog peska i tirkiznog mora smatra se jednom od najlepših gradskih plaža u okruženju. Centar Kalitee je velika pešačka zona sa mnogobrojnim kafićima, tavernama, buticima, poslastičarnicama, a na obodu gradića smeštene su nadaleko poznate diskoteke koje garantuju bogat noćni život, po čemu je Kalitea izuzetno poznata. Ono što Kaliteu takođe iz godine u godinu izdiže na lestvici odličnih letovališta Halkidikija je i sve veći izbor kvalitetnog smeštaja.

Ono sto se posebno izdvaja u Kalitei svakako su njeni hramovi, jedan posvećen bogu Zevsu i drugi posvećen bogu Dionisu. Ovaj turistički centar privlači na hiljade posetilaca, koji ovde dolaze da uživaju u izvanrednim plažama sa kristalno čistim morem i velikim arheološkim otkrićima.

Kalitea je moderan, komercijalan i kosmopolitski centar sa velikim hotelskim kompleksima i tradicionalnim sobama za iznajmljivanje. Sadašnje ime dobija 1946. god. Raspolažući svim neophodnim objektima potrebnim za uživanje i zabavu, očaravajućom prirodom i bogatim istorijskim nasleđem, Kalitea zadovoljava potrebe najzahtevnijih posetilaca, uz to ima i spektakularan noćni zivot. Takođe, Kalitea je mesto idealno za mlade i one koji se tako osećaju, jer poseduje najpopularnije diskoteke i klubove na Halkidikiju, nadaleko poznate po dobrom provodu).


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → KALITEA GRČKA


PONUDA KALITEA