Dionisios Beach, mesto je osnovano 1923. godine od strane doseljenika iz istočne Trakije i Konstantinopolja, a od 1964. godine počinje da se razvija i kao turističko mesto.  Malo i mirno mesto udaljeno od Soluna 50km sa izuzetno dobrim geografskim položajem i dobrom saobraćajnom povezanosću. Dionisios Beach ima oko hiljadu stanovnika i preporučuje se osobama koje ne žele gužvu i prometni saobraćaj. Podseća na vojvođanska sela, jer je ravno i sve se ulice seku pod pravim uglom. Dionisios beach od Novog Sad je udaljen oko 785 km. Nalazi se između Nea Flogite i Nea Moudanje.

Od Dionisios Beach-a vrlo brzo se dolazi do prvog prsta Kasandre i drugog prsta Sitonije na Halkidikiju. Nea Moudanja se nalazi na samo 3km, a do nje se može stići pešice plažom ili taksijem. Nea Moudanja je bila u svom postanku malo ribarsko mesto a danas je veće turističko mesto i spada u veće ribarske luke u Grčkoj. Od atrakcija u gradu može se videti crkva Panagia Korifini, pozorište na otvorenom, vizantijska kula Zografu iz 14 veka sa crkvom. U Nea Moudanji  svake srede je velika pijaca, takođe u mestu se nalazi i muzej ljuskara i morskih životinja.

Duž čitavog mesta Dionisios Beach prostire se duga peščana plaža sa postepenim povećanjem dubine, što plažu čini pogodnom za decu i neplivače. Duž plaže se nalazi popločano šetalište sa puno taverni i barova. U centru mesta postoje ribarnice, mesare, poslastičarnice, mali park i igralište za decu. Snabdevenost mesta upotpunjeno je i bazarom koji se otvara svako veče i na kome se mogu kupiti razni lokalni proizvodi po povoljnim cenama. U blizini mesta se nalazi arheološki lokalitet na kome je nekad postojao antički grad Olintos, pećina Petralona…


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → DIONISIOS BEACH GRČKA


PONUDA DIONISIOS BEACH