Za Glifadu kažu da je jedno od najelegantnijih letovališta Grčke i elitno je predgrađe Atine koje izlazi na more, pa je nazivaju još i Atinska rivijera.

Odmor na Glifadi? Zašto da ne!

Atinska rivijera uistinu je letnji izazov. Glifada, Vuliagmeni, Anavisos… Ova manja ili veća u zalive mora ušuškana mesta, čija obala je ukrašena hotelima sa tri, četiri i pet zvezdica, u poslednje vreme snagom magneta privlače turiste željne novog i na svoj način atraktivnog prostora za odmor. Čisto more i sjane plaže, poput onih s peščanim pokrivačem u Anavisosu, garancija su za  opuštajući porodični odmor, baš kao što su neka druga mesta na Atinskoj rivijeri idealna destinacija za romantične i provoda željne duše.

Nadomak Glifade su i  brojne druge vrednosti koje Grci s ponosom pokazuju turistima. Od fascinantnih starih objekata pa sve do onog što na svojoj zemlji ponosno čuva obližnji Peloponez. Kad ste već na Glifadi, jednoj od atinskih opština, učinite sebi i nezaboravan doživljaj ili susret sa jednim malim čudom prirode – jezerom Vuljameni. Ni malo nije slučajno što svi viđeniji Atinjani, ali i mnogobrojne strane poznate ličnosti upravo biraju Glifadu kao svoje omiljeno letovalište.


Lutraki je jedan od najlepših grčkih primorskih gradova. Smešten je u Korintskom zalivu u podnožju planine Gerania. Udaljen je 4 km od Korintskog kanala i oko 80 km od Atine. Mediteranska klima, dugo i toplo leto, kristalno čisto more sa prelepim šljunkovito peščanim plažama koje okružuju grad, bujna vegetacija, termalni izvori, vodopadi, Plavo jezero, učiniće da letovanje u Lutrakiju bude jedinstveno iskustvo, kao i desetinama hiljada turista iz celog sveta. Lutraki ima idealnu poziciju za ljude koji vole aktivan odmor i žele da se bolje upoznaju sa antičkom istorijom i posete fakultativne izlete.

U krugu od 70 km od grada se nalaze lokaliteti kao što su: Mikena, Epidaurus, Nafpilion, kao i Atina čiji jednodnevni obilazak sa posetama Akropolju i šopingom ne bi ste smeli da propustite. Lutraki ima jedinstvenu poziciju da se vidi i oseti zemlja prelepih kontrasta i duh legendi i mitova, nestalih civilizacija i starih gradova. Samo mesto uz plažu ima prelepo uređeno šetalište dužinom od 3-4 km koje se prostire kroz ceo zaliv uz plažu. Lutraki ima dugu tradicuju turističkog mesta, a plaža i more mesta Lutraki nose plavu zastavicu za kvalitet i čistoću mora od 1987.godine konstantno.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se T.A. ”ELITE TRAVEL”. Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u T.A. ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI – LUTRAKI / ATINSKA RIVIJERA GRČKA


PONUDA: LUTRAKI


PONUDA: ATINSKA RIVIJERA (GLIFADA)


Uz ove programe putovanja važe Opšti uslovi putovanja organizatora Big Blue Group d.o.o. koje možete pogledati na ovom LINK-u.