Šarm el Šeik mondensko letovalište u Egiptu. Nalazi se na 480 km od Kaira, na samom jugu sinajskog poluostrva, u azijskom delu Egipta. Povoljna klima i izuzetan geografski položaj uticali su da ovo letovalište izraste u jedno od najlepših i najpopularnijih ne samo u Egiptu, već u ovom delu sveta.

Obala je duga 15 km i čine je tri koralna zaliva Nama Bay, Sharks Bay i Nabqa Bay. Okružena je beduinskim naseljima, planinama i pustinjom. Zaliv Nama Bay je najpoznatiji centar Sharm El Sheikha u kojem se duž šetališta nalazi veliki broj hotela, kafića, restorana, prodavnica, što ga čini srcem događaja i večernjih provoda.

Fascinantne plaže i čudesni svet pod vodom čine ga veoma privlačnim za turiste. Najviša tačka Sinajskih planina, Mojsijeva gora, udaljena je od Šarma 80 kilometara. Pažnju turista privlači i manastir svete Katarine i Nacionalni park “Ras Muhamed”. Uz brojne sportove na vodi, ronjenje, vožnju džipovima i jahanje kamila kroz pustinju, gostima sigurno neće biti dosadno.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI ŠARM EL ŠEIK EGIPATZa programe putovanja organizatora Big Blue Group d.o.o. važe Opšti uslovi putovanja koje možete pogledati na ovom LINK-u.