Prvo mesto na listi sa najviše nacionalnih spomenika u Bosni i Hercegovini zauzima Trebinje. Od njih 88, Arslanagića most ima izuzetnu kulturno-istorijsku vrednost, ali tu su još i zgrada Gimnazije „Jovan Dučić“, Crkva Preobraženja Gospodnjeg, Vila „Lastva“, Careva džamija…


PROGRAM PUTOVANJA:

(PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u: USKORO)

1.dan  NOVI SAD – SARAJEVO – TREBINJE:

Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 06:00 sati. Vožnja sa pauzama do Sarajeva. Po dolasku razgledanje: Vijećnica, Principov most, most Drvenija, Vječna vatra, Titova ulica, Baščaršija… Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Trebinje. Po dolasku smeštaj u hotel. Zatim šetnja starim ulicama grada na TrebišnjiciTrg platana, Stari grad opasan zidinama, obala Trebišnjice, stari Arslanagića most… Večera. Noćenje.

2.dan TREBINJE – DUBROVNIK – TREBINJE:

Doručak. Posle doručka odlazak na brdo Crkvine i poseta hramu Presvete Bogorodice, poznatom kao Hercegovačka Gračanica, gde se nalazi grob Jovana Dučića. Po obilasku hrama polazak za Dubrovnik. Po dolasku razgledanje: tvrđava Pile, Onorfijeva fontana, Stradun, Orlandova statua, crkva Sv. Vlaha, Knežev dvor… Slobodno vreme. Povratak u Trebinje u večernjim satima. Večera. Noćenje.

3.dan TREBINJE – MOSTAR – NOVI SAD:

Doručak. Odjava iz hotela i polazak ka Blagaju uz obilazak manastira Tvrdoš, sedišta eparhije Zahumsko-hercegovačke i primorske. Manastir je poznat i po proizvodnji vina. Nastavak puta za Blagaj. Razgledanje. Vožnja ka Mostaru. Po dolasku razgledanje: spomenik Emini (koja je bila inspiracija Aleksi Šantiću za prelepu pesmu), Kriva Ćuprija-minijaturna verzija Starog mosta, Kujundžiluk (stara mostarska čaršija u kojoj se i danas nalaze zanatlijske radnjice i tradicionalni restorani), Stari most (simbol grada i spomenik po kom je grad i dobio ime)… Slobodno vreme u uskim mostarskim ulicama sa mnoštvom suvenirnica i restorana… U popodnevnim satima polazak za Novi Sad. Dolazak u kasnim noćnim satima, vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnim prelazima i od uslova na putevima, na šta organizator putovanja ne može da utiče.


TERMIN PUTOVANJASPECIJALNA CENA ARANŽMANA
USKOROUSKORO

(PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE (NBS) NA DAN UPLATE)


U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji, 2 polupansiona u hotelu sa 3*/4* u Trebinju u 1/2 i 1/3 sobama (tačan naziv hotela biće poznat najkasnije 7 dana pred putovanje), razgledanje Trebinja, Sarajeva, Dubrovnika, manastira Tvrdoš, Blagaja i Mostara, turistički vodič  tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: zdravstveno osiguranje u iznosu od cca 1.-€ po danu (nije obavezno), individualni troškovi putnika.

NAPOMENA:

  • Plaćanje 40% od cene aranžmana prilikom prijavljivanja, preostali iznos aranžmana plaća se najkasnije 15 dana pre putovanja.
  • Deca do 18 godina moraju imati pasoš, a odrasli mogu na ličnu kartu da uđu u BiH, a za ulazak u R. Hrvatsku potreban je pasoš. Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u države Evropske Unije (EU) pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 10 dana pre termina polaska. Oganizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.


Mole se putnici da se pre zaključivanja Ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja i napomenama, kao i posebnim napomenama i Opštim uslovima putovanja turističke agencije Elite Travel koje mogu pročitati na sajtu Agencije (www.elitetravel.co.rs).

Posebne napomene (PDF): Posebne napomene


Važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “ELITE TRAVEL”, Novi Sad.

Licenca Ministarstva za turizam OTP 81/2020, kategorija A 25 od 31.01.2020. godine


Cenovnik br.1 za program: „Sarajevo / Trebinje / Dubrovnik / Mostar – 3 dana autobusom“ od 10.01.2020.

Šifra programa: XY – TSDM 01


„ELITE TRAVEL“ JE ČLANICA „YUTA“ ASOCIJACIJE