6 DANA – PUTOVANJE AUTOBUSOM!

3 NOĆENJA SA DORUČKOM!


TERMIN PUTOVANJA:USKORO

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
021/66-11-250
069/55-21-210
office@elitetravel.co.rs

Putovanje ne bira vreme i svaki trenutak pravi je trenutak za nova putovanja i iskustva. Mi Vam predlažemo da sa nama krenete na neko od mnogih nezaboravnih putovanja koja smo spremili za Vas.

Na ovom putovanju upoznajemo grad na dva kontinenta, Istanbul. Baklave, ratluk, čajevi, začini, znamenitosti, šoping, izleti… 6 dana pravog uživanja u magiji orijenta.

Istanbul je jedini grad na svetu koji se nalazi na dva kontinenta. U ukupnoj svetskoj istoriji zauzima jako važno mesto. Dovoljno je reći da je bio prestonica tri velika carstva: Vizantije, Rimskog i Otomanskog carstva. Retko koji grad na svetu je svoje ime menjao toliko puta. Štaviše, verovatno nikada nije imao samo jedno ime koje je poštovao ceo svet. Tako je i danas. Iako je zvanično ime grada Istanbul u mnogim jezicima grad se i danas zvanično zove drugačije (Konstantinopolis, Carigrad, Bolis, Kušta). Istanbulske znamenitosti je teško nabrojati a da se ne napravi neki propust. Baš zato, ovo je grad koji vas privlači da mu se uvek i iznova vraćate a da Vam svaka poseta bude jedinstvena i drugačija od prethodne.

Putovanja su kreirana iz našeg ugla, sa više od 20 godina iskustva u organizaciji putovanja koja podrazumevaju kvalitet, iskusne vodiče, vozače, lagani ritam i uživanje u samom doživaljaju puta. 

NE PUTUJEMO RADI PUTOVANJA, PUTUJEMO RADI UŽIVANJA!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN PUTOVANJA:
NOVI SAD → SOFIJA

Polazak autobusa iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ na Železničkoj stanici u 15:00 sati. Polazak iz Beograda oko 17:00. Noćnja vožnja i putovanje preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, osveženja i obavljanja carinskih formalnosti. Imaćemo priliku da u kratkoj panoramskoj turi iz autobusa vidimo kako prestonica Bugarske izgleda noću. Upoznajemo se sa znamenitostima Sofije dok većina građana spava a mi lagano “krstarimo” praznim ulicama ovog usnulog grada.


2. DAN PUTOVANJA:
ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča na putu do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja večernje šetnje Istanbulom uz korišćenje gradskog javnog prevoza. Noćenje.


3. DAN PUTOVANJA:
ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u pratnji lokalnog vodiča:  eksterijerni obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada: Bajazitov trg sa Univerzitetom i džamijom, Kapali čaršija – najveći orijentalni bazar na svetu, Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje sedište vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije. Poseta  Plavoj džamiji – jednoj od najspektakularnijih džamija na svetu, Džamija Selimija; Topkapi palate – velelepne sultanske palate, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika; Aja Sofiji – nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, a za kraj ture Cisterna Bazilika – Potopljena palata je antička podzemna cisterna između Hipodroma i Aja Sofije…  Poslepodne slobodno ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u pratnji lokalnog vodiča: obilazak Ejup džamije (gde se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa žičarom Pjer Loti, odakle se pruža neverovatan pogled na ceo Istanbul. Nakon toga odlazak u Minijaturk park u kom se nalaze makete svih značajnijih istorijskih objekata u celoj Turskoj. Povratak u centar grada. Slobodno vreme. Noćenje.


4. DAN PUTOVANJA:
ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u pratnji lokalnog vodiča: odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Po završetku posete patrijaršiji sledi krstarenje Bosforom u trajanju od 2 sata uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata… Popodne slobodno ili fakultativna poseta Dolmabahče palati – poslednje sedište sultana. Nakon odmora i fakultativnih izleta krećemo autobusom do vidikovca Čamlidža, najlepši pogled na grad, vidi se ceo Istanbul sa sve Bosforom i njegovim mostovima – jedan od najlepših utiska koje ćete poneti kući. Uveče fakultativni izlazak u jedan od brojnih nacionalnih restorana na „tursko veče“ sa tradicionalnom večerom i trbušnim plesom. Noćenje.


5. DAN PUTOVANJA:
ISTANBUL → NOVI SAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme (uglavnom za šoping) do 18:00 sati kada se kreće za Srbiju. Noćnja vožnja kroz Tursku i Bugarsku.


6. DAN PUTOVANJA:
NOVI SAD

→ Dolazak U Novi Sad na mesto polaska oko podne. Vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnim prelazima i od uslova na putevima, na šta organizator putovanja ne može da utiče.


Program putovanja (PDF): ISTANBUL (USKORO)6 DANA – PUTOVANJE AUTOBUSOM!

3 NOĆENJA SA DORUČKOM!


TERMIN PUTOVANJASPECIJALNA CENA ARANŽMANA
USKOROUSKORO

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Istanbulu,
 • panoramsko razgledanje Sofije,
 • panoramsko razgledanje Istanbula,
 • licencirani turistički vodič / pratilac tokom putovanja,
 • usluge lokalnog turističkog vodiča i
 • troškovi organizacije putovanja.

NAPOMENE:

 • Plaćanje 40% od cene aranžmana prilikom prijavljivanja, preostali iznos aranžmana plaća se najkasnije 10 dana pre putovanja ili na 2 rate uz polaganje čekova.
 • Poklon izlet odlazak na vidikovac Čamlidža.
 • Fakultativni izleti su predviđeni za minimum 25 putnika.
 • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u države Evropske Unije (EU) pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • Cena aranžmana ne obuhvata individualne troškove – nepomenute usluge, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, fakultativne izlete.
 • Cena aranžmana se odnosi na smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama.
 • Doplata za smeštaj u 1/1 sobi: na upit.
 • Mogućnost organizovanja transfera iz svih gradova Vojvodine, cena transfera ide na upit i zavisi od broja putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Plava Džamija, Aja Sofija, Topkapi palata, Antički hipodrom i Cisterna Bazilika: 35 € po osobi.
 • Palata Dolmabahče: 30 € po osobi.
 • Tursko veče sa večerom i pratećim programom: 30 € po osobi.
 • Vožnja na brodu po Bosforu i Vaseljenska patrijaršija: 20 € po osobi.
 • Pjer Loti i Minijaturk park: 20 € po osobi.

Bosna Hotel 3*, Hotel Buyuk Paris 3* ili sličan: nalaze se u starom istorijskom jezgru (Laleli, Aksaraj…), u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije. Hoteli imaju aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2 i 1/3 sa TWC, TV, telefonom, mini barom… (opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera).


Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Oganizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.


Mole se putnici da se pre zaključivanja Ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja i napomenama, kao i posebnim napomenama i Opštim uslovima putovanja turističke agencije Elite Travel koje mogu pročitati na sajtu Agencije (www.elitetravel.co.rs). Posebne napomene i Opšti uslovi putovanja su sastavni deo Programa putovanja.


Posebne napomene (PDF): POSEBNE NAPOMENE

Opšti uslovi putovanja (PDF): OPŠTI USLOVI PUTOVANJA


Prema zakonu o turizmu organizator putovanja ima propisanu polisu osiguranja broj: 300068162 od 01.01.2020. godine, polisa akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, u visini od 250.000 € za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i Programom putovanja.


Važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “ELITE TRAVEL”, Novi Sad.

Licenca Ministarstva za turizam OTP 81/2020, kategorija A 25 od 31.01.2020. godine


Cenovnik br. 1 za program: „Istanbul“ od 01.09.2020. godine

Šifra programa: TUR – IST01