Prva asocijacija na Maldive su glamurozni hoteli, predivne, dugačke plaže sa belim peskom i fascinantni podvodni svet. Zvuči kao letovanje iz snova, zar ne? Ova ostrvska država, nalazi se u Južnoj Aziji, 700 kilometara udaljena od Šri Lanke. Glavni grad je Male. Maldivi imaju oko 400.000 stanovnika koji su islamske veroispovesti.

Indijski okean u sebi krije mnogo dragulja, ali onaj koji se oduvek izdvajao jesu Maldivi.  Azijska ostrvska država skriva čak 1200 ostrva, od kojih je oko 200 naseljeno. Većina ostrva na Maldivima imaju vulkansko poreklo i nastajala su upravo potapanjem vulkana, nastala kao posledica povećane vulkanske aktivnosti u ovom delu sveta. Najniža su zemlja na svetu, sa prosečnom nadmorskom visinom od 1,5 metara.

Maldivi imaju povoljan položaj i pogodni su za posetu tokom cele godine.  Skoro netaknuta priroda, duge, bele peščane plaže, tirkizna boja vode i fascinantni podvodni svet čine Maldive savršenom destinacijom za odmor. Još jedna prednost ove zemlje je to što je pogodna za beg od užurbanog života i pruža priliku da se izolujete i uživate u svojoj privatnosti.

Glavni grad  Male, administrativni je centar, turistički nije preterano popularan, tako da ne privlači preveliku pažnju putnika. Trećina stanovništva živi upravo u ovom gradu. Žive laganim životom, bave se najviše ribolovom, brodarstvom I turizmom.

Svako ostrvo na Maldivima priča je za sebe i poseduje neku svoju čar, na Vama je samo da izaberete. Čekaju Vas sunčana jutra, a budi Vas zvuk talasa koji zapljuskuju beli pesak na korak od Vas. Maldivi su sinonim za potpuni hedonizam i uživanje u nestvarnoj lepoti prirode, plažama i egzotici koja pleni pri prvom kontaktu sa ovom zemljom. Najradije ih posećuju mladenci, poznavaoci podvodnog sveta i ronjenja, ljubitelji  mira i romantičnih destinacija.


ARANŽMANI → MALDIVI AZIJAPONUDA MALDIVI 1


PONUDA MALDIVI 2


PONUDA MALDIVI 3


Za programe putovanja organizatora Big Blue Group d.o.o. važe Opšti uslovi putovanja koje možete pogledati na ovom LINK-u.