U jugozapadnom delu Bugarske, na obroncima planine Pirin nalazi se najpopularniji ski centar ove zemlje – Bansko. Njegova popularnost je naglo skočila u poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući modernizaciji skijališta i infrastrukture. Ubrzani turistički razvoj privukao je turiste iz celog sveta. Za zimovanje u Banskom najčešće se odlučuju turisti iz Rusije, Turske, Grčke, Rumunije, Velike Britanije, i naravno, Bugarske.

Ski centar proglašen je 2013. godine za najbolji skijaški centar na svetu u pogledu odnosa cene i kvaliteta. Ono što čini specifičnost ovog ski centra jeste poseban spoj modernog skijališta i tradicionalnog bugarskog gradića. Taj poseban duh srednjovekovne Bugarske i modernog zimskog rizorta čine Bansko najpopularnijim mestom za zimovanje u Bugarskoj, pa nije čudo da su ovde velike gužve, posebno tokom februara u vreme mnogobrojnih nacionalnih praznika i đačkih raspusta u regionu.

Za zimovanje u Banskom nije teško naći pogodan termin, pošto ovde sezona traje najduže. Od 15. decembra do 15. maja ljubitelji snega i zimskih sportova mogu uživati u alpskom skijanju, snoubordingu, nordijskom skijanju, sankanju, klizanju, pa i manje poznatim atrakcijama kao što je noćna šetnja sa bakljama.

Položaj skijališta Bansko omogućava održavanje snežnog pokrivača od decembra do aprila, a alpska priroda Pirina pruža odlične uslove za razne ski sportove. Poslednjih godina ovaj resort je postao najpopularniji bugarski ski centar, sa dosta novih hotela, restorana, barova, klubova… Ski centar se nalazi na oko 10km iznad grada, odakle se stiže gondolom za oko 25 minuta vožnje. Ukupna dužina ski staza je oko 70 km, koje se nalaze u rasponu od 2.550 – 1.000 metara nadmorske visine. Ski staze su široke i opremljene mašinama za veštački sneg. Staze su pogodne za sve tipove skijaša, od početnika, rekreativaca do profesionalnih skijaša. Ski centar poseduje preko 26 km ski liftova.


Kao i svake sezone turistička agencija “ELITE TRAVEL” je izabrala za vas aranžmane nekoliko renomiranih turoperatora, na osnovu dugogodišnje saradnje i pozitivnih iskustava. Veliki izbor hotela različitih kategorija možete pogledati na sajtovima organizatora putovanja koje preporučujemo, a za sve dodatne informacije: pomoć u odabiru destinacije, hotela, gratisi za decu, pogodnosti prilikom plaćanja… obratite se turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.

Napominjemo da su cene koje su istaknute kod organizatora putovanja važeće i u Turističkoj agenciji ”ELITE TRAVEL”.


ARANŽMANI → BANSKO BUGARSKAPONUDA BANSKO 1


PONUDA BANSKO 2


PONUDA BANSKO 3


PONUDA BANSKO 4