BUDIMPEŠTA

budimpesta-panorama-1Budimpešta, jedan od najlepših srednjoevropskih gradova, nastala je spajanjem Budima, stare ugarske prestonice na desnoj i Pešte na levoj obali Dunava (1873). Za samo par decenija Budimpešta je izrasla u istinski velegrad, drugi po značaju u Austrougarskoj carevini, dostojan Beča, sa impresivnim javnim građevinama, uređenim avenijama, prostranim parkovima na rečnim ostrvima, lepim mostovim i metroom (1896) drugim u Evropi i trećim u svetu, posle londonskog i njujorškog. Njena znamenita arhitektonska ostvarenja – Budimski dvorac, avenija Andraši sa Trgom heroja i Milenijumska podzemna železnica – proglašeni su delovima svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Sa preko 120 izvora mineralne i lekovite vode na užem gradskom području, Budimpešta je i banjski grad, sa nekoliko čuvenih kupatila izgrađenih u orijentalnom, neoklasičnom i art deko stilu. Matica srpska, jedna od najvažnijih institucija kulture našeg naroda, osnovana je u Budimpešti (1826) u kojoj je bilo njeno sedište do preseljenja u Novi Sad (1864).

 

TERMIN PUTOVANJA: 
PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan NOVI SAD – BUDIMPEŠTA
Polazak autobusa u 16:00 sati na parkingu kod „Lokomotive“. Vožnja do Budimpešte uz usputne pauze za carinske formalnosti i po potrebi grupe. Dolazak oko 21 sat. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan BUDIMPEŠTA
Doručak. Nakon doručka razgledanje Pešte – Kružni bulevari, Akademija, Nepstadion, trg Milenijuma, Gradski park, bazilika Sv.Stefana, Parlament, mostovi na Dunavu, Margitino ostrvo… Zatim prelazak na Budim: Ribarski bastion, crkva Sv. Matije, Kraljevska palata i Nacionalna biblioteka, Citadela, panorama Budimpešte… Fakultativni odlazak do Tropikarijuma i poznatog tržnog centra Campona. Obilazak najvećeg Akvarijuma u Centralnoj Evropi – nezaboravno iskustvo za sve posetioce jer pruža doživljaj obilaska tropskih predela i okeanskih dubina. Slobodno vreme ili povratak u hotel. U kasnijim večernjim satima fakultativna vožnja brodom i razgledanje osvetljene Budimpešte sa Dunava. Noćenje.
3. dan BUDIMPEŠTA – SENTANDREJA – NOVI SAD
Doručak. Posle doručka fakultativni odlazak za Sentandreju, barokni gradić severno od Budimpešte, koji su krajem XVII veka obnovili Srbi. Razgledanje glavnog trga sa Trgovačkim krstom, Saborne crkve, kuće Jakova Ignjatovića… Slobodno vreme u centru grada za individualne posete nekom od muzeja ili šoping u mnogobrojnim tržnim centrima. Polazak za Novi Sad u popodnevnim satima. Dolazak oko 22.00 sata.
CENA ARANŽMANA: 59 € po osobi
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji, smeštaj u hotelu sa 3* u Budimpešti na bazi 2 noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/2+1 sobama, razgledanje prema programu, turistički vodič tokom putovanja i organizacija putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: međunarodno putno zdravstveno osiguranje (360,00 din.), fakultativni izleti i ulaznice, individualni troškovi putnika.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:
Tropikarijum (sa ulaznicom) i tržni centar Campona – 15 €
Vožnja brodom Dunavom – 15 €
Sentandreja – 10€

NAČIN PLAĆANJA: 30% od cene aranžmama odmah u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu OTP banke, ostatak na 2 rate do 20.01.2017.godine
Kalkulacija rađena na minimum 40 plativih putnika.

Organizator putovanja T.A.Elite Travel, Trg Slobode 2, Novi Sad.
Važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “ELITE TRAVEL”, Novi Sad. Licenca Ministarstva za turizam broj 326 od 18.02.2010. godine.

Cenovnik broj 2. od 25.11.2016.